Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2015 július 08 szerda - 10:55:40     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

A Karitász abonyi csoportja a februárban megtartott jótékonysági bál teljes bevételét, 422.900 Ft-ot adományozott a Sanamed Nonprofit Kft. részére március elején, elismerve ezzel a kft. munkáját, melyet az abonyiak egészségügyi helyzetének javítása érdekében tesznek. Bácskai Józsefné, a cég ügyvezető igazgatója az oklevél és az összeg átvételekor elmondta, hogy a felajánlott adományból egészségügyi berendezéseket fognak vásárolni. A Kostyán Andor Rendelőintézetben működő Sanamed Nonprofit Kft. részéről Bácskai Józsefné júniusban köszönőlevelet küldött a Karitász számára, melyben háláját fejezte ki a nagyvonalú adományért.

A levélben tájékoztatta a csoport tagjait arról, hogy milyen készülékeket sikerült vásárolniuk a betegek minél színvonalasabb ellátása érdekében, így többek között gégetükröket, orrterpesztőket, 24 órás vérnyomásmérő készüléket, vércukorszintmérőt.

A Karitász abonyi csoportja ismét megköszöni mindazok támogatását, akik bármilyen módon hozzájárultak, hogy ilyen szép összeggel tudtak hozzájárulni a Sanamed Nonprofit Kft. Abonyban végzett jobb betegellátásához.

A lentiekben a Sanamed Nonprofit Kft. levelét adjuk közre.

Darányi Erika