Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Vizsgálatok, ellenőrzések listája

Ellenőrzés éve
Ellenőrzést végző
Ellenőrzés tárgya
Belső ellenőrzések
  
2007
Vincent Auditor Kft.
Közoktatási és Közművelődési Tevékenységet Koordináló Intézmény működésének átfogó ellenőrzése
2007
Vincent Auditor Kft.
Polgármesteri Hivatal és a Víziközműveket Működtető Intézmény vonatkozásában a kötelezettségvállalások gyakorlatának szabályszerűségi vizsgálata
2007
Vincent Auditor Kft.
2006. évben készített jelentésekben szereplő javaslatok hasznosulásának vizsgálata
2007
Vincent Auditor Kft.
2007. évi közbeszerzések, illetve hozzá tartozó szabályozási rend vizsgálata
2007
Vincent Auditor Kft.
Az önállóan és részben önállóan gazdálkodó intézmények készpénzkezelésének ellenőrzése
2007
Vincent Auditor Kft.
A kommunális adó és más követelések, az intézményeknél a közüzemi díjak beszedésének vizsgálata
Egyéb ellenőrzések
  
2007
Pro Régió
Nyári Pál, Szondi, Munkácsy, Bólyai, Könyök utak felújításának ellenőrzése
2007
MíK
Somogyi Imre íltalános Iskola tornaterem, valamint az Idősek Bentlakásos Otthona felújításának ellenőrzése
2007
Krajcsné Dezsőfy Katalin
Csatorna II. ütem beruházásával kapcsolatban meglévő 415 M Ft-os hitelállomány visszafizetésének fedezeti hátterének vizsgálata
2007
Krajcsné Dezsőfy Katalin
Humán Szolgáltató Központ szakmai és gazdálkodási tevékenységének átvilágítása
2007
Krajcsné Dezsőfy Katalin
2006-2007. évre vállalt és tervezett kötelezettségek fedezeti hátterének átvizsgálásáról
2007
Krajcsné Dezsőfy Katalin
Abokom Kht és Víziközműveket Működtető Intézmény 3 évet érintő átvilágítása, összevonásának előnyei, hátrányai, költésmegtakarítás, munkaidő kihasználás vizsgálata