Hír: Ki mondta, hogy ősszel nem lehet teremteni, szépíteni? - Képgalériával
(Kategória: Egyesületi hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2015 november 07 szombat - 10:38:56


Az abonyi Városunk Fejlődéért Egyesület biztosan az ellenkezőjét gondolja, hiszen faültetést szervezett, melyre sok szeretettel várták az aktív résztvevőket. A programot 2015. november 7-re (szombat) hirdették meg, és akik komolyan vették a feladatukat, már 9 óra előtt összegyűltek a Mikes-tó körül, hiszen a fásítást annak környékén valósították meg. Reggel még érezhető volt a hideg, és a köd is csak nehezen szállt fel, de ez nem tántorította el a fásítástól az egybegyűlteket. Lapátot, ásót, metszőollót, locsolót ragadva kezdték meg a környezet építését és szépítését. A programban aktívan részt vett Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony, a Városunk Fejlődésért Egyesület tagjai, városi képviselők és az önkéntes, szépérzékű, a településünkért tenni akaró állampolgárok.
 
A képgaléria a fotóra kattintva tekinthető meg. Fotó: Darányi Erika„Tegyünk együtt összefogással környezetünk ápolásáért, szépítéséért”

Ezt a remek ötletet az egyesület kezdeményezte, melyet a település Képviselő-testülete köszönettel fogadott. A növények telepítéséhez szükséges fák, sövények, bokrok egy korábbi pályázat során kerültek az egyesület birtokába. Az elképzeléshez a Földanya Alapítvány által biztosított növényeken kívül lakossági felajánlások is érkeztek. Ezen a szombati napon közel 35 fő csatlakozott a kezdeményezéshez. Az egyesület „Ültess fát a jövőnek” elnevezésű programja keretében 300 db gyors növekedésű fát – köztük akácot és szilt – és sövényt ültettek el szakszerűen, biztosítva egy szép ligetes terület kialakítását. A nyirkos, hűvös időben kellemes meglepetéssel volt a lélekmelegítő forró tea, ami nagyon jól esett a részvevőknek. A munkakedv és a jókedv töretlen volt szombat délelőtt a Mikes-tónál, a segítők örömmel és jó társaságban ültettek, sőt a Csiky-laposhoz is áttértek, és otthagyták kezük és lábuk nyomát. Munka után édes a pihenés – tartja a mondás, de hogy egy nagyszerű ismerősömet idézzem, a szombati faültetésre gondolva, ez nem csupán munka volt, hanem hasznos tevékenység is.

Ültess fát te is a jövő nemzedékének!

Az egyesület köszöni a lakossági felajánlásokat Tóth Ernő, Tóth Ferenc és Polyák Istvánné abonyi lakosoknak, az összefogást és a segítőkészséget, bízva abban, hogy egy szép, élhető, a tóhoz méltó környezet alakulhat ki. Köszönet illeti a teát biztosító Mészáros István vendéglőst és Mészáros Lászlót, a választókerület képviselőjét. Az egyesület köszöni az összefogást és a segítőkészséget, bízva abban, hogy egy szép, élhető, a tóhoz méltó környezet alakulhat ki. Információnk szerint, a faültetés hamarosan folyatódik, melyről időben hírt adunk.

Darányi ErikaEzen hír származási helye: abony.hu
( http://regi.abony.hu/news.php?extend.2497 )