Hír: Táboroztak ifjú horgászaink - Képgalériával
(Kategória: Egyesületi hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2016 augusztus 13 szombat - 17:58:14


Az idei évben is megszervezte rendhagyó horgásztáborát az Abonyi Horgász Egyesület, melyben húsz helyi gyermek vett részt. A 8-13 éves fiúk és lányok 2016. augusztus 8-12. között az Abonyi HE tavain leshették el mestereiktől a pecázás csínját-bínját.
 
A gyakorlat mellett elméleti oktatást is kaptak az ifjak, akik az országos horgászvizsga kérdésköreire épülő tesztfeladatokkal adtak számot tudásukról.
 
- A horgászat közben megismerték a sport szépségeit, nehézségeit, élőben találkozhattak egyes halfajokkal. A tábor célja az volt, hogy a gyerekeket kiszabadítsuk a négy fal közül, és minél több időt töltsenek a természetben, a jó levegőn – tájékoztatott Molnár Károly, az egyesület elnöke. 
 
Kukkantson bele a horgásztábor pillanataiba a képre kattintva.Többféle inger is érte a srácokat a táborban. A Nagyabonyi Íjászoknak köszönhetően megismerhették és gyakorolhatták ezt az ősmagyar sportot, de Tóth Csaba abonyi lakosnak köszönhetően sétakocsikáztak is. Több gyermek most először találkozott ezzel a közlekedési móddal, a lovak közelségével, ami nagyon megtetszett nekik. A Power Karate SE vezetői – Krupincza János, Orosz Zoltán – bemutató keretében engedtek betekintést a karate világába.
 
Ez egy vagány tábor volt!
 
A pénteki záró nap délelőttjén horgászversenyt hirdettek, ahol sok-sok nyereményt kiosztottak, de jutalmazták a tesztfeladatokat legjobban megoldókat is.
 
- A versenyen a harmadik helyezést S. Tóth Máté érte el, a második helyezett Barna Máté lett, míg a győztes a „legkisebb leányzó” Barna Diána. A tesztsor kitöltésében a három legjobban teljesítő gyermek Molnár Luca, S. Tóth Máté és Enyedi Alex volt. Gratulálunk nekik! – egészítette ki Molnár Károly. 
 
A tartalmas, programokkal teli héten az apróságok hamar „mesterévé váltak” a horgászatnak.
 
- Szeretném megköszönni minden felnőtt horgásztársunknak, aki részt vett és segített a hét zökkenőmentes lebonyolításában. Köszönjük a szülők és ismerősök segítségét is.  Reméljük, a hagyomány folytatódik és jövőre is ennyi lelkes gyermek jön a táborunkba – mondta végezetül az Abonyi Horgász Egyesület elnöke. 
 
Darányi Erika
Abony.hu fotó: SpekiEzen hír származási helye: abony.hu
( http://regi.abony.hu/news.php?extend.3205 )