Hír: Célba ért az Abonyi Kézilabda Club adománygyűjtő akciója
(Kategória: Egyesületi hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2016 december 12 hétfő - 19:38:59


abonyi_kezilabda_club_karitasz_abony.hu_2016.jpgVégéhez ért az Abonyi Kézilabda Club által meghirdetett karácsonyi adománygyűjtő akció. Az összegyűlt élelmiszereket és ruhákat december 10-én, az év utolsó hazai férfi kézilabda mérkőzésének szünetében adták át az Abonyi Karitász Csoport részére.
 
Az Abonyi Kézilabda Club vezetősége novemberben úgy döntött, hogy szeretné a nehéz helyzetben lévő családok ünnepét szebbé varázsolni, ezért karácsonyi adománygyűjtést kezdeményezett számukra, elsősorban ruhák, játékok és tartós élelmiszerek formájában. Nagyon sokan megmozdultak a felhívásra, így mára halomban állnak a segítő szándékú emberek által felajánlott tartós élelmiszerek, játékok és ruhák, arra várva, hogy embertársainkhoz kerüljenek és megédesítsék az ünnepi pillanataikat. 
abonyi_kezilabda_club_abonyi_karitasz_abony.hu_2016.jpgBárány József, az Abonyi Kézilabda Club elnöke a kézilabda rangadó szünetében örömmel jelentette be, hogy sikeres volt az adománygyűjtő akció, nagyon sok segítség érkezett a lakosoktól. Az adakozók által több mint három raklapnyi tartós élelmiszer és megszámlálhatlan mennyiségű ruha gyűlt össze. 
 
Az adományokat jelképesen Mádi Csaba, az Abonyi Kézilabda Club Férfi Szakosztályának vezetője adta át Csizmadia Mihályné Karitász tag részére.
 
A nemes kezdeményezésekre mindenkor szükség van, a világ addig tud működni, amíg segítő, tenni akaró emberek élnek benne. Nagyon sok a nélkülöző család országszerte, köztük Abonyban is. Szerencsére, mindig érkezik támogatás, mint most is, abonyi emberektől abonyi embereknek. Az Abonyi Karitász Csoport hosszú évek óta működik azzal a céllal, hogy a családokat, az időseket és az egyedül élőket felkarolja. Ilyenkor, karácsony táján, mindig több a tennivaló a Karitász háza táján. Az ünnep közeledtével sok adományt sikerült összegyűjteniük, ezek válogatását, csomagolását is ők végzik. Jelenleg mintegy 100 csomagot tudnak összeállítani a rászorulók számára, az Abonyi Kézilabda Club által összegyűjtött adományokból pedig 20-30 család ünnepe lesz édesebb.
 
Ezúton is köszönjük a munkájukat, nagyon nagy szükség van rájuk Abonyban! Köszönetünket fejezzük ki az Abonyi Kézilabda Clubnak a kezdeményezésért, és mindenkinek, aki valamilyen formában segítette és támogatta az akció sikeres megvalósulását. 
 
A nagy mennyiségű élelmiszerek és ruhák szállítását az Abonyi Kézilabda Club vállalta a Karitász részére.
 
Cikk és fotó: Darányi Erika
 
Az Együtt egy jó célért! Karácsonyi adománygyűjtő akció médiatámogatói: Abony.hu - Abony város hivatalos honapja, Julius Design.Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://regi.abony.hu/news.php?extend.3588 )