Hír: Ez volt minden idők legizgalmasabb horgásztábora!
(Kategória: Egyesületi hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2017 augusztus 25 péntek - 14:25:07


2017. évben is megrendezte hagyományos horgásztáborát az Abonyi Horgász Egyesület. Idén 2017. augusztus 14-18. között 21 gyermek vett részt a foglalkozásokban. A 21 csemetéből 4 leány is képviseltette a női horgásztársadalmat.

A szervezők az előző évekhez hasonlóan az idei tábort is próbálták érdekessé, hasznossá tenni. A szokásos elméleti és gyakorlati képzéseken túl vendégelőadókat, horgászokat hívtak meg, akik színvonalas bemutatót tartottak a gyermekek részére.A szerdai nap délelőttjén Varga Bálint abonyi bojlis horgász tartott elméleti (projektoros) bemutatót és a gyermekek a gyakorlatban is megnézhették ezen horgászmódszer kellékeit, eszközeit. Varga Bálint ebben az évben számos 10 kg feletti pontyot fogott az egyesület vizeiből és készített két kisfilmet is, melyben népszerűsíti az Abonyi Horgászegyesületet és a tavak adottságát. 
 
Hét közben a kis horgászpalánták csónakáztak, sokat horgásztak és egy kis házi versenyen is megmérették a frissen szerzett tudásukat.


Pénteken Hanuta Ferenc versenyhorgász látogatott el hozzájuk, aki a Fish Hunter Team (Cegléd) csapatának tagja. Folyamatosan részt vesz a Mohosz által megrendezett Országos bajnokságokon. A délelőtt folyamán a gyermekek ismertetőt kaptak a versenyhorgászat szabályairól, illetve a gyakorlatban is megismerkedhettek azok kellékeivel.

A gyerkőcök számára az idei év talán legnagyobb élménye volt, hogy szerda este sátorokban kint aludhattak a tóparton. Megismerkedhettek az éjszaki horgászattal, sőt kis is próbálhatták azt. Szerda délután a szülők nagy rész is kilátogatott hozzánk közösen elfogyasztani egy kis bográcsos ételt, így az este egy kis közös „családi” nappá alakult. A világítópatronoktól ragyogott a tó és a tópart. 

Itt szeretnék megköszönni minden családi segítséget, minden horgásztársnak, aki részt vett az oktatásban, a felügyeletben és miden horgásztársnak, aki valamivel is hozzájárult, hogy ez a hét valóban egy felejthetetlen élményé váljon a gyermekek számára.

Az Abony.hu-nak beszámolt Molnár Károly, az Abonyi Horgász Egyesület elnöke.

Fotók: Ördög György
Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://regi.abony.hu/news.php?extend.4323 )