Hír: Az Egyedül Nem Megy Alapítvány érzékenyítő napja - Videóval
(Kategória: Egyesületi hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2017 szeptember 22 péntek - 16:24:42


erzekenyito_nap_egyedul_nem_megy_alapitvany_abony_abony.hu_2017.jpgÉrzékenyítő napot tartottak 2017. szeptember 18-án a Varga István Városi Sportcsarnokban. Az Egyedül Nem Megy Alapítvány szervezésében több száz egészséges diák ismerkedett fogyatékos társaik mindennapjaival. A rendezvényre budapesti vendégeket is vártak.

"Teszta, 3 és fél éves mozgássérült segítő és terápiás kutya. Gazdája jobb keze. Ha kell a kosárért szalad, ha szükséges botot visz gazdájának. 

"A segítő kutyáinkkal minden nap járunk dolgozni, szórakozni, munkába, tehát így együtt élünk a kutyáinkkal és megtapasztaljuk, hogyha együtt élünk, elmegyünk valahova akkor mennyire jó kapcsolatot tud teremteni ember- és ember közt maga a segítő kutya."- mondja gazdája Mányik Tamás a budapesti NEO Segítőkutya Egyesület tagja.

A képre kattintva megtekintheti a videóösszefoglalót.Az abonyi sportcsarnokban rendezett egész napos programot a helyi Egyedül Nem Megy Alapítvány szervezte. 

"Elég sok fogyatékos él Abonyban. Van egy speciális általános iskolánk, van egy speciális lakóotthonunk itt a Kőrösi úton és szeretnénk megmutatni, hogy vagyunk, létezünk, közétek tartozunk. Ez lenne a cél." tájékoztat Járdányné Dóka Mária elnök. 

Az alapítvány rajzpályázatára több mint 100 pályamű érkezett. A megszólított helyi iskolák diákjait nem volt nehéz meggyőzni. 

"Különórát szenteltem arra, hogy a plakátot megbeszéltük, hogy miről is szól ez. Először kicsit komolytalanabbul, de aztán teljesen átérezték és azt hiszem, hogy ez által mindenképp közelebb kerültek hozzá." mondja Molnár Gyöngyi rajztanár. 

A tizenegyedikes Péter - képzeletben- egy kerekes széket alakított át hintává. 

"A kerekes székes gyerekek nem használhatják mivel nem bírnak átülni bele, ezért rajzoltam még mellé a kerekes széket, hogy az is föl van függesztve a fára és ők is átélhetik ugyanazt az élményt mint a normális gyermekek." 

A szervezők munkáját a szolnoki Kamasz Tanya is segítette. Az abonyi alapítvány egy városi mintaprogramot szeretne elindítani. Egy nappali foglalkoztatóval alapoznák meg a fogyatékosok munkához jutását, melyet később támogatott lakhatási lehetőséggel egészítenének ki."

Forrás: szolnoktv.hu

Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://regi.abony.hu/news.php?extend.4400 )