Hír: Az Abonyi Fúvószenekari Egyesület évköszöntő hangversenye - Fotógalériával
(Kategória: Egyesületi hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2018 január 30 kedd - 10:14:42


Az Abonyi Fúvószenekari Egyesület 2018. január 27-én rendezte meg hagyományos, évköszöntő hangversenyét a Gyulai iskola aulájában.

Az egyesület 1989-ben alakult a Bihari János Zeneiskola és a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola tanárainak és tanulóinak részvételével és 1998 óta kiemelten közhasznú szervezetként működik. Fennállása óta részt vesz helyi, regionális és országos kulturális rendezvényeken, nemzetközi zenei fesztiválokon és ápol nemzetközi kulturális kapcsolatokat.

A hangversenyen 15 műsorszámot adott elő a fúvószenekar, melynek többségében közreműködtek a mazsorettek is. Vezényelt Benedek Gyula, a mazsoretteket felkészítette Gulykáné Gál Erzsébet. Az egész estét konferálta, Juhász Kitti.

KLIKK a képre a galériáért.A „Dübörög a föld” című Olajbányász indulóval az egyesület egykori karmestere, Varga „Kakas” Gábor előtt tisztelegtek, aki maga hangszerelte a szerzeményt.

Varga Gábor – ahogy mindenki ismerte Kakas – 1963-ban született.  1982-ben végezte el az Magyar Néphadsereg Zeneművészeti Szakközépiskoláját, majd a hadsereg Központi Fúvószenekarában kezdett dolgozni. Később a Magyar Cirkusz és Varieté zenekarának tagja lett. 1987 és 1989 között a szolnoki Szigligeti Színház zenekarának muzsikusa volt. Az abonyi Bihari Zeneiskolában trombitatanárként dolgozott, 1987 és 1992 között a Bergendy zenekar tagja volt. 1991-től a Rock Színház és az Operettszínház zenekarában dolgozott. 1995-ben és 1999-ben a Barry White World Tour résztvevője volt. Zenélt Ferenczi Györggyel és a Herfli Davidsonnal, a Stúdió 11-ben, a Modern Art Orchestrában. Számtalan külföldi turnén vett részt különböző zenekarokban és az Operettszínház előadásaiban. A kezdetektől tagja Az Őrült Nők Ketrece zenekarának. Hosszú éveken át játszott a Madách Színház zenekarában, számtalan zenekarban szólt a kivételes magasságokig gyönyörűen szóló „kakasos” trombita.

Az egyesület köszönetét fejezi ki azoknak, akik munkájukat figyelemmel kísérik, segítik.
 
Szerkesztette: Darányi ErikaEzen hír származási helye: abony.hu
( http://regi.abony.hu/news.php?extend.4737 )