Hír: Jubileumi gálára készülnek az abonyi „Dalmások” - Fotógalériával
(Kategória: Egyesületi hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2018 március 12 hétfő - 11:59:38


   Alapításának huszadik évfordulóját ünnepli idén a Dalma Dance Club Sportegyesület, melyet Győrfi Dalma hozott létre Törökszentmiklóson 1998-ban.

   A kerek jubileumot ünneplő klub mára hazánk egyik legnagyobb tánciskolájává nőtte ki magát: az ország számos pontján 25 pedagógus segítségével, 1300 fő sajátíthatja el a tánc különböző formáit. Abonyban hosszú évek óta sikeresen működnek az egyesület csoportjai.

- Az abonyi tagozat idén a 14. évét kezdte meg - tájékoztatta lapunkat Győrfi Dalma, az egyesület vezetője. - Nagyon régmúltú csoportról beszélhetünk, ahol szerencsére folyamatos az utánpótlás: jelen pillanatban is három korosztályban működik a táncoktatás Abonyban. Modern tánccal és show tánccal foglalkozunk elsősorban, de a szülők részéről igény volt rá, hogy a mazsorettel és a twirlinggel is minél szélesebb körben ismertessük meg a gyerekeket. Az elmúlt, közel 15 év alatt diákjaink rengeteg helyi rendezvényen megmutatták tudásukat, de az ország számos településén is rendszeresen fellépnek. Emellett természetesen nagyon sokat versenyeznek, és szép eredményeket szereznek - tette hozzá a tánciskola vezetője.

KLIKK a képre a fotógalériáért!   Az abonyi tagozat közel 30 fős létszámmal működik. Az elmúlt években Szekeres Andrea vezette a csoportokat, az utóbbi 1,5 évben pedig Mészáros Judit vette át az oktatást, aki örömmel számolt be az eredményekről:

- Szeptember óta négy versenyen vettek részt a gyerekek. Októberben Abonyban, ahol két arany és egy ezüst minősítés volt a „jutalmuk”. Decemberben duóban és szólóban is megmérettetek a gyerekek, ahol négy aranyat, kettő ezüstöt és egy bronzérmet szereztek. Februárban két verseny is várt a lányokra: a Fashion dance & Rock and Show minősítő versenyről és az Országos Mazsorett Versenyről is kiváló eredményekkel tértek haza.


Az abonyi tagozat

   A táncos növendékek örömmel vesznek részt a Művelődési Házban tartott próbákon. Kerekes Luca nyakában érmek sokasága lóg. Nem csoda, hiszen évek óta aktívan táncol az abonyi csoportban, ahol nagyon ügyesen szerepel. Szívesen jár a jó hangulatú közösségbe.

Az egyesület kapui folyamatosan nyitva állnak a táncolni vágyó gyerekek előtt

- Folyamatosan várjuk az új tanulókat. A hétfő délutáni próbákra bárki bejöhet, és megnézheti, hogyan zajlanak az órák. Jelen pillanatban csak lányok vannak, de várjuk a modern tánc iránt érdeklődő fiúkat is - egészítette ki az előbbieket Győrfi Dalma.

   A következő nagyobb megmérettetés az Országos Modern Tánc és Mazsorett verseny lesz március 24-én, majd az egyesület 20 éves gálájára készülnek. A vezetőség a születésnapi évben színes programokkal, meglepetésekkel szeretné megörvendeztetni a gyerekeket, és természetesen a nyári tánctáborukba is szeretettel várnak mindenkit.

Szerző és Abony.hu fotók: Darányi Erika

Videó:
 
A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat.
Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.

Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://regi.abony.hu/news.php?extend.4842 )