Hír: Abonyi cukrászok elképesztő sikerei a gasztronómiai kiállításon
(Kategória: Akikre büszkék vagyunk)
Küldte: Sajtóreferens
2018 április 16 hétfő - 18:55:29


abonyi_cukraszok_sikerei_abonyban_pelikan_kupa_abony.hu_2018.jpg   Több tehetséges, fiatal cukrász él Abonyban, derült ki újfent a szolnoki Pelikán Kupa Gasztronómiai kiállításon és versenyen szerzett eredményekből. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által rendezett megmérettetésen évről évre az ország legjobb szakácsai, cukrászai és pincérei, illetve ezen szakmák tanulói mutatkoznak be.

   A versenyzőknek ezúttal sem volt egyszerű dolguk. A világ- és olimpiai bajnokokból, nemzetközileg elismert és mester szakemberekből álló zsűri folyamatosan figyelemmel kísérte a résztvevők munkáját, a cukrászkülönlegességek kivitelezését, megjelenítését és az összhangot is szemrevételezte. Az értékelést követően szakmai tanácsokkal is ellátták a cukrászmesterség szerelmeseit.




   A kiállításon bemutatott páratlan édességarzenál elkészítése sok feladatot rótt a versenyzőkre, hiszen a megálmodott nyalánkságokat olyan formába kellett önteniük, hogy a szakavatott bírák elégedettségét is kivívják.
szekely_szilard_cukrasz_abonyban_pelikan_kupa_abonyi_abony.hu_2018.jpg


Székely Szilárd abonyi cukrásznak sikerült lenyűgöznie a zsűrit. Munkáit arany minősítéssel jutalmazták. A fiatalember karamellből készült csoda kreálmányát „Szívdobbanásnak” nevezte el. A rendkívül esztétikus és szemet gyönyörködtető édesség mellett zsúrtortáját és minőségi teasüteményeit is a bírálók és a látogatók elé tárta. Szilárd a szolnoki Marcipán Cukrászdában bontogatja szárnyait, és nap mint nap számot ad tehetségéről.


szabados_ildiko_cukrasz_tanulo_abonyban_pelikan_kupa_abonyi_abony.hu_2018_2.jpg
   
   A cukrász tanulók közül az abonyi Szabados Ildikó diadalmaskodott, aki a Gyurma Napi Cukrászda támogatásával indult a versenyen. Az érettségi előtt álló fiatal lány nem csak a hagyományos rákóczi túrós elkészítésére vállalkozott, művészi szintű artisztikája mellett olyan nem mindennapi desszerteket is bemutatott, mint a csokoládés-kókusz mousse mangózselével vagy a Mille-Feuille névre keresztelt kávé és narancskrémmel készült különlegesség.

   A 18 éves cukrásztehetség lenyűgöző finomságait aranyéremmel és a Pelikán Kupa odaítélésével hálálták meg.

Szívből gratulálunk az eredményekhez és további sok sikert kívánunk!

Darányi Erika

Kapcsolódó hírek:
Akit Székely Szilárdnak hívnak: Abonyi cukrász nyerte a Pelikán Kupát
Abonyi testvérpárért izgulhatunk az országos Szakma Sztár Fesztiválon





Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://regi.abony.hu/news.php?extend.4930 )