Hír: Komoly tornák, komoly eredmények labdarúgóinknál
(Kategória: Egyesületi hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2019 március 04 hétfő - 15:14:26


   Az Abonyi KID FC U14/15/16-os csapata meghatározó szereplője volt a téli teremtornáknak. A csillogó érmek mellett a Legjobb Kapus, a Gólkirály és a Legjobb Játékos címeket is bezsebelték az abonyi focisták. Némedi Tivadar edző beszámolója.
 
   Január második hetében kezdtük meg a felkészülést a tavaszi szezonra. Komoly munka van már a csapatban, szinte minden héten kaptunk meghívást valamilyen rangos tornára, amelyek véleményem szerint nagyszerűen szolgálták a felkészülésünket. A hazai rendezésű Kid Kupán U14-es korosztályban bronz, az U16-os korosztályban ezüstéremmel zártuk a napot. A kisebbeknél nem voltam elégedett, annak ellenére sem, hogy veretlenül lettünk harmadikok, mert a játék számomra csalódáskeltő volt. Az idősebb korosztályunk - miután legyőzte a rivális Cegléd csapatát -, nagyszerű estét szerzett a kilátogató nézőknek. Ez több szempontból is egy nagyon fontos üzenetű győzelem volt, Dudok Máté pedig a Torna Gólkirálya lett.
 
   A XVI. Kolláth Béla Emléktornán a 2005-ös korosztályban a bronzérem mellett Kelemen Kristóf lett a legjobb kapus. A 2006-osok ezüstérmet szereztek, a gólkirályi címet pedig Kovács Bence zsebelhette be. Pár héttel később a Kunhegyesi Tornán Bencét választották a legjobb játékosnak, a csapat pedig nagy csatában lett harmadik. A 2004-eseknél a Szarvasi Kupán sajnos a bronzmeccsen büntetőkkel alulmaradtunk, viszont a torna gólkirályát mi adtuk, Dudok Máté személyében.                                             
 
- Hogyan értékeled az elmúlt teremtornákat, mi ilyenkor a célkitűzés?

Azt mindenképen elértük, hogy már senki sem kezel minket „kiscsapatként”, mert ezeken a rangos tornákon, ahol meghatározóak tudtunk lenni, azt mutatja, hogy folyamatosan fejlődik a csapat és a klub egyaránt. Kosaras Misi, a csapat kapusedzője is ott volt a csapattal a tornákon, aki nagyon sokat segített abban, hogy ennyire eredményesek tudjunk lenni.

                                                         

- Ebben a korosztályban mennyire számít az eredmény?

Azt gondolom, hogy az U14-es korosztálytól már mindenféleképpen számít, mint ahogy természetesen a képzés is, ezt kell összhangba hozni. Szerencsére beigazolódik az elméletem, hogy ahol jó a képzés, ott eredmény is van. Hosszú idő óta az utánpótlás bajnokságok serdülő korosztályától a bajnoki címért küzdünk minden évben, ami jól mutatja, hogy milyen komoly szakmai munka folyik a helyi utánpótlás-képzésben egészen az óvodás korosztálytól kezdve az idősebbekig, ahol az edzők nagyszerű munkát végeznek. A feltételek pedig egyre inkább adottak a minőségi munkavégzésre, nagyon komoly fejlődésen megy keresztül az egyesületünk. 

                                          

- Mi volt a legnagyobb különbségű győzelmetek? 

Különböző közösségi oldalakon mindig mosolyogva olvasom, amikor az utánpótlás bajnokságokban több csapatnál elégedetten posztolnak 10, esetleg 20 gólos különbségű győzelmeket. Nekem ez kicsit veszélyes gondolkodásnak tűnik, nálunk ilyen nincs, mi szerényen kezeljük a nagyarányú győzelmeket, mert fontos, hogy tiszteld az ellenfeledet és a futballt. 

- Mikor kezdődik a bajnokság és mire számítotok a tavaszi szezonban? 

Március első felében kezdődik végre a kinti U14-es és U16-os bajnokság. Célunk, hogy a bajnokság végére mindenki büszke lehessen majd ránk. Az U14-es bajnokság kiegyensúlyozottabb, szorosabb eredmények vannak, a nagyobbaknál a hátsó régióban lévő csapatok és az első felében lévők között nagy a különbség. Mindkét korosztályban szeretnénk a legjobbak lenni.

Gratulálunk az eddigi eredményekhez és további eredményes munkát kívánunk! 

Darányi ErikaEzen hír származási helye: abony.hu
( http://regi.abony.hu/news.php?extend.5595 )