Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2015 szeptember 10 csütörtök - 11:31:19     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

Szeptember 5-én, szombaton az Országos Díszposta Fajtaklub 35. éves jubileuma alkalmából „Fiatal Országos Díszposta” elnevezésű nemzetközi bemutatót szervezett Abonyban, a Vadászházban. Sajnos az időjárás nem volt kegyes a rendezvényhez, de ez nem szegte sem a kiállítók, sem a bírálók kedvét. - Tavasz óta készülünk és szervezzük ezt az összejövetelt. Szerettem volna, ha nemzetközi szintűre tudjuk „növelni” a találkozót. Németországból négy, Ausztriából kettő, Romániából pedig három tenyésztő képviselteti magát. Svájcból is felkértem egy nagyon eredményes galambászt, aki szintén a német díszposta galambot tenyészti. Hívtam tenyésztőt Szerbiából, Szlovákiából és Lengyelországból is, de sajnos nem minden meghívott tudott részt venni az eseményen – tájékoztatott Petrezselyem Sándor, az Országos Díszposta Fajtaklub elnöke. A szakmai továbbképzéssel egybekötött bemutatón közel 60 tenyésztő, összesen 180 db díszposta galambbal vett részt. - A korábbi évekhez viszonyítva nem volt még ilyen sok látogatója és kiállítója a bemutatónak, mint idén. Sajnos az időjárás nem kedvezett nekünk, de ennek ellenére sikeresnek értékelem a rendezvényt – egészítette ki Petrezselyem Sándor.
 
A fotóra kattintva megtekinthető a képgaléria!


Olvasd tovább...

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz