Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2021 február 08 hétfő - 17:56:56     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

A Magyar Közlöny 2021. évi 15. számában megjelent a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelet, mely 2021. február 8-án lépett hatályba.
 
A Kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó SARS-CoV-2 koronavírus-világjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdet ki.
 
A 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelet 2021. február 8. napjától ismételten hatályba léptette a 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt kiadott kormányrendeleteket. Ennek megfelelőn továbbra is érvényben maradnak a védelmi intézkedések, úgymint a maszkviselési kötelezettség, a kijárási tilalom, illetve a közterületi magatartási szabályokra, valamint az üzletekre és a rendezvénytartásra vonatkozó valamennyi korlátozó rendelkezés.
 
A veszélyhelyezt ideje alatt továbbra is érvényben vannak a maszkviselés helyi szabályairól szóló 21/2020. (XII. 16.) önkormányzati rendelet rendelkezései is.
 
Kérjük, hogy továbbra is hiteles hírforrásokból tájékozódjanak! Kísérjék folyamatosan figyelemmel a hivatalos kormányzati tájékoztató oldal (https://koronavirus.gov.hu) és az önkormányzat (mobiltelefonos Abony Applikáció, vagy www.abony.hu) közleményeit.
 
Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!
 
Abony, 2021. február 8.
 
                                                                                                      Pető Zsolt                                             dr. Gáspár Anita                                                                                                                                                                             polgármester                                                   jegyző
2021 február 08 hétfő - 12:09:32     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Lakosság!
 
A koronavírus okozta világjárványra tekintettel Magyarország Kormánya olyan döntést hozott, mely szerint az eredetileg 2021. május 1. és 2021. június 28. közötti időszakra tervezett népszámlálást későbbi időpontra kell halasztani.
 
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó további védelmi intézkedésekről szóló 479/2020. (XI. 3.) Korm. rendelet módosításáról szóló 45/2021. (II. 5.) Korm. rendelet értelmében a népszámlálásra 2022. évben kerül sor. Az adatfelvételt 2022. október 1. és 2022. november 20. között kell végrehajtani. Az összeírásból kimaradt személyek és lakásuk pótösszeírását 2022. november 28-ig kell befejezni a 2021. évi népszámlálásról szóló 2018. évi CI. törvény 5. § (6) bekezdése szerinti eltéréssel. Az adat-előkészítési, adatfeldolgozási folyamat 2023. november 28-ig tart.
 
Fentieknek megfelelően a 2021. évi népszámlálással kapcsolatban 2021. február 01. napján kelt és közzétett tájékoztató hatályát veszti.
 
A 2022. évben megtartandó népszámlálásról, a megfelelő időben ismételten tájékoztatni fogjuk a Tisztelt Lakosságot.
 
Abony, 2021. február 08.
 
                                                                                                                                             dr. Gáspár Anita                                                                                                                                                                                                                                     jegyző                                                                                                                                                                                                                              helyi népszámlálási felelős
 
2021 február 03 szerda - 11:26:12     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

covid.pngA járványhelyzettel kapcsolatban új csalási módszer jelent meg a Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén. Kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbi felhívásunkat!
 
Tápiószőlősön, 2021. január 31-én ismeretlen férfi jelent meg egy idős asszony házánál, ahol különböző, a COVID 19 oltással kapcsolatos kérdéseket tett fel, majd közölte, hogy aki nem megy el az oltásra, annak büntetést kell fizetni. Az asszony elmondta, hogy az oltáson megjelenni egészségügyi problémái miatt nem tud. Az elkövető ígéretet tett, hogy a napokban küld egy betegszállítót, aki elviszi őt és lányát az oltás helyszínére, fejenként mindez 20.000 forintba kerül. A gyanútlan nő a férfi részére átadott 40.000 forintot, az így kicsalt összeggel az elkövető elhagyta a helyszínt.
 
Megelőzési stratégia:
 
  • Legyen tájékozott a koronavírussal kapcsolatos napi hírekben, a koronavírus elleni oltás INGYENES! Fogjon gyanút, ha pénzt kérnek az oltásért!
  • Legyen körültekintő, ha házánál/lakásánál ismeretlenek jelennek meg, és a járványhelyzettel kapcsolatban újabb, fizetős lehetőséget kínálnak fel az Önök részére!
  • Amennyiben gyanús esemény történik, vagy csalás áldozatává vált, azonnal hívja a 112-es központi segélyhívószámot!
 
 
 

                                                                                                                                                                                            Ceglédi Rendőrkapitányság
2021 január 26 kedd - 16:06:41     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatom a Tisztelt Adózókat, hogy a 2021. január 01. napjától az adózók helyi iparűzési adóbevallásukat nem az önkormányzat részére, hanem kizárólag az állami adóhatóságon keresztül kötelesek benyújtani.
 
Az egyéni vállalkozónak nem minősülő magánszemély iparűzési adóalany az iparűzési adóbevallási nyomtatványt papíralapon is benyújthatja.
 
Az önkormányzati adóhatóság feladata marad az iparűzési adóbevallás feldolgozása, esetleges javítása, és az adófizetési kötelezettséget is az önkormányzat számlájára kell változatlanul teljesíteni.
 
A helyi iparűzési adóval kapcsolatos változásokat a koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges egyes intézkedésekről szóló 639/2020. (XII.22.) Korm. rendelet az alábbiakat rögzíti:
 
  • A helyi iparűzési adó mértéke 1 százalék azoknak a vállalkozásoknak, melyeknek a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló 2004. évi XXXIV. törvény (a továbbiakban: KKV törvény) 3. § (1) bekezdés b) pontjában meghatározott nettó árbevétele vagy mérlegfőösszege a 4 milliárd forintos értékhatárt nem haladja meg (továbbiakban: mikro-, kis- és középvállalkozás), ha a 2021. évben végződő adóévben alkalmazandó önkormányzati rendeletben megállapított adómérték több mint 1 százalék. Ezen adózók között szerepelnek a kisadózó vállalkozások tételes adója hatálya alá tartozó vállalkozók is (KATA-s adózás).
  • A mikro-, kis- és középvállalkozások a 2021. évben, az adott előleg-fizetési időpontban esedékes - a Htv. szerint bevallott és a 2021. évben az önkormányzat rendelet szerinti 2 százalékos adómértékkel bevallandó - adóelőleg 50 százalékát kell az egyes esedékességi időpontokban megfizetni.
  • A vállalkozó 2021. február 25-ig a székhelye, telephelye szerinti önkormányzati adóhatóság számára nyilatkozik arról, hogy mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősül.
  • A nyilatkozat kizárólag az állami adó- és vámhatóságon keresztül, elektronikus úton, az állami adó- és vámhatóság által rendszeresített elektronikus nyomtatványon nyújtható be (ÁNYK).
  • A KATA-s adózók esetében – akik főszabály szerint nem adnak bevallást – automatikusan érvényesíthető ez az engedmény a 2021. év vonatkozásában, tehát nyilatkozatot nem kell kitölteniük ezen adózóknak.
 
 
Abony, 2021. január 26.
 
 
                                                                                                                                                                dr. Gáspár Anita                                                                                                                                                                                                                                                          jegyző
 
 
 
 
 
 
 
2021 január 14 csütörtök - 15:12:55     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


Az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. bérbeadásra kihirdeti az Abonyi Üzleti Park területén (Abony, külterület, 0160 hrsz.) kialakított, Abony Város Önkormányzata tulajdonában lévő ingatlanokat.
 
A teljes bérleti felhívást IDE kattintva tudja megtekinteni.

Bérleti szerződés minta.pdf
2021 január 12 kedd - 20:46:25     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Gépjármű tulajdonos, Üzembentartó!

Az egyes adótörvények módosításáról szóló 2020. évi CXVIII. törvény módosította a gépjárműadóról szóló 1991. évi LXXXII. törvényt.

2021. január 1-től az állami adóhatóság vette át a gépjárműadóval kapcsolatos feladatokat az önkormányzati adóhatóságoktól.

2021-től kezdődő időszakra adókötelezettséggel kapcsolatos ügyekben az állami adó-és vámhatóság fog eljárni, valamint ad ki az adózók részére fizetési kötelezettségeiket megállapító határozatokat.

A 2021. előtti időszakra vonatkozóan megállapított gépjárműadó kötelezettség esetében még az önkormányzati adóhatóság köteles eljárni, függetlenül attól, ha az adókötelezettséggel kapcsolatos fizetési határidő 2021-re esik.

2021. évre teljesítendő adófizetési kötelezettségükkel kapcsolatos teendőkről (befizetés összege, határideje, számlaszám, stb.) minden adózó a Nemzeti Adó – és Vámhivataltól fog tájékoztatást kapni.


Abony, 2021. január 11.                                                                                                                          dr. Gáspár Anita  jegyző
2021 január 05 kedd - 06:47:27     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Ügyfelek!

A pandémiás időszakban különös fontossággal bír az, hogy az ügyfelek használják az elektronikus ügyintézési szolgáltatásokat. Ennek elősegítése érdekében, 2021. január 1-től a Kormányzati Ügyfélvonal (1818) segíti az elektronikus ügyintézési portál használatát.

A 1818 a következő szolgáltatások ellátását biztosítja:

-          segítségnyújtás a rendszerbe való belépéshez;
-          technikai segítség az oldalon megjelenő szolgáltatások kapcsán;
-          ügyfelek támogatása az ASP rendszer használata során;
-          kapcsolattartás a központi szolgáltatóval, valamint az ügyféltámogatói feladatokat ellátó szervezetekkel;
-          intézhető ügyekkel kapcsolatos tájékoztatás;
-          SZEÜSZ-szel kapcsolatos panaszok, közérdekű bejelentések, észrevételek fogadása, kivizsgálása, továbbítása, megválaszolása.

 Az önkormányzati adó és egyéb hivatali ügyekben természetesen továbbra is az önkormányzat az illetékes, és a saját ügyfélszolgálati csatornán keresztül biztosít támogatást.

 Javasoljuk, hogy ügyeik intézéséhez használják az e-önkormányzatportál szolgáltatásait (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap).
2020 december 07 hétfő - 23:41:18     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 12/2017.(VII.03.) önkormányzati rendelet 4. sz. mellékletében meghatározott Vagyongazdálkodási Liciteljárási Szabályzat alapján egyfordulós, nyílt liciteljárás keretében elidegenítésre meghirdeti az Abonyi Üzleti Park-ban található, az alábbiakban felsorolt ingatlanokat.


Olvasd tovább...
2020 december 07 hétfő - 02:29:15     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

igsz.JPGAbony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232. § (3) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva, figyelembe véve a közszolgálati tisztviselők munka- és pihenőidejéről, az igazgatási szünetről, a közszolgálati tisztviselőt és a munkáltatót terhelő egyes kötelezettségekről, valamint a távmunkavégzésről szóló 30/2012. (III.7.) Korm. rendelet 13-15. §-aiban foglaltakat, a 31/2020. (II.13.) számú határozatával
 
2020. december 21. napjától 2020. december 31. napjáig
IGAZGATÁSI SZÜNETET rendelt el
az Abonyi Polgármesteri Hivatalban.
 
Az igazgatási szünet előtti utolsó ügyfélfogadási nap: 2020. december 18. (péntek) 08.00-12.00 óráig.
Az igazgatási szünet utáni első ügyfélfogadási nap:2021. január 04. (hétfő) 13.00-18.00 óráig
 
Tájékoztatom, hogy a koronavírus-járvánnyal összefüggésben fennálló veszélyhelyzetre tekintettel, polgármesteri és jegyzői közös utasítás alapján az Abonyi Polgármesteri Hivatalban személyesen kizárólag azon ügyfél fogadása történik – előzetesen telefonon vagy e-mail útján történő időpont egyeztetést követően - akinek a halaszhatatlan ügyében a személyes megjelenést jogszabály kötelezővé teszi.
 
Szíves megértésüket előre is köszönjünk.
 
Abony, 2020. december 01.
dr. Gáspár Anita
jegyző
2020 november 16 hétfő - 17:16:51     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Kedves Látogatók és Sportolók!
 
Hatályba lépett a Kormány veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete, melyet 2020. december 11. napjáig lehet alkalmazni.
 
Az egyesületek, klubok edzései a kormányrendeletben foglaltak szerint folytatódhatnak, amennyiben a tevékenységnek a versenyszerű sportolás a célja.
 
A sportól szóló 2004. évi I. törvény 1. § (3) bekezdése értelmében: „Versenyszerűen sportoló (a továbbiakban: versenyző) az a természetes személy, aki a sportszövetség által kiírt, szervezett vagy engedélyezett versenyeken, vagy versenyrendszerben vesz részt. A versenyző vagy amatőr, vagy hivatásos sportoló.”
 
A kormányrendelet szerint az este 8 óra és reggel 5 óra közötti kijárási tilalom alól kivételt képez a sportól szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló esetében az
-          edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel,
-          edzés vagy sportrendezvény helyszínére történő közlekedés,
-          edzés vagy sportrendezvény helyszínéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve szálláshelyre történő közlekedés.
 
A sportrendezvényeken nézőként tartózkodni tilos.
 
A sportendezvények nézők nélkül, zárt körülmények között tarthatóak meg.
 
A jégpályák, az uszodák, az edző- és fitnesztermek és a sportlétesítmények a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportolók számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából látogathatóak.
 
Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.
 
A rendelet részletei a Magyar Közlönyben olvashatók: www.magyarkozlony.hu
 
 
 
Nagy Tamás intézményvezető
Oldal:  1 2 3 ... 203 204 205
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények