Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Közterületi hírek'
2019 június 12 szerda - 09:39:31     Közterületi hírek     Hozzászólás 0

kid-2811354_960_720.jpgNéhány hét és kezdetét veszi a várva várt VAKÁCIÓ. A nyári szünet kezdetével a közúti közlekedési forgalomban megjelennek a gyermekek kerékpárral, rollerrel, gyalogoson és egyéb közlekedési eszközökön. Biztonságuk érdekében érdemes megfogadni néhány jó tanácsot a biztonságos közlekedéssel kapcsolatban, hogy a vakáció ideje alatt senkivel ne történjen baleset és a nyár elmúltával élményekkel kezdődjön az új tanév.

GYEREKEK!
Mielőtt elindultok néhány jó tanács:
V - Vigyázz magadra a közlekedés során!
A - A kerékpárod műszaki állapotát ellenőrizd, így a gumiabroncsban a nyomást, azt hogy a fékek megfelelően fognak-e illetve, hogy működik-e a világítás.
K - Közlekedési táblák utasítást ne hagyd figyelmen kívül!
Á - Állj meg, mindig nézz körül!
C- Csak akkor kerékpározz járdán, ha jogszabály azt megengedi! (Ha az úttest alkalmatlan arra, hogy azon kerékpározz, illetve ha 12 év alatti vagy a főútvonalat jelző tábla hatálya alatt nem kerékpározhatsz, ebben az esetben fel kell menned a járdára. A járdán való közlekedés során a sebességed maximum 10 km/óra lehet.)
I – Irányjelzés nélkül ne fordulj le!
Ó – Óriási dolog, ha nyár végére minden közlekedési szabályt megtanulsz!
! – Érezd jól magad!

SZÜLŐK!
Szülőként nagy felelősség, hogy gyermekünket biztonságban tudjuk az utakon, például ha elengedjük őket a strandra kerékpárral vagy moziba a barátokkal.
Néhány jó tanács a nyárra:
- Ha gyermekünkkel kerékpározunk, mindig a gyermek után közlekedjünk. Fontos, hogy rálássunk, ezzel is tudjuk tanítani, valamint egy esetleges baleseti szituáció is elkerülhető.
- Gyermekünk kerékpárját ellenőrizzük, ne engedjük el olyan kerékpárral, mely a közúti közlekedésre alkalmatlan. Fontos a jól működő fék is.
- Ha sötétedés után kerékpározik gyermekünk, gondoskodjunk róla, hogy a megfelelő láthatósági eszközök nála legyenek (lámpa, láthatósági mellény).
- A nyár nagyszerű alkalom arra, hogy a szabadban, akár a KRESZ parkban megtanítsuk gyermekeinket a helyes közlekedésre.
- Az alapvető közúti közlekedési táblák ismerete nagy segítséget nyújt a közlekedésben.
Hívjuk fel a gyermek figyelmét, hogy saját és mások biztonsága érdekében kerékpározás közben ne használjon mobileszközt (ne telefonáljon, ne hallgasson zenét).

Balesetmentes közlekedést kíván a Ceglédi Rendőrkapitányság.
Fotó: pixabay
2013 december 17 kedd - 13:16:43     Közterületi hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az Abony Város közigazgatási területén működő közterület-felügyelet a helyszínelések során az alábbi szabálytalanságokat, hiányosságokat tapasztalta november hónapban:

    A Szelei, az Abonyi Lajos valamint a Nyírfa utcák kereszteződéseiben közlekedési táblák hiányoznak, a megállapított hiányosságok jegyzőkönyvbe való felvétele után jelentésre kerültek a hivatal illetékes osztálya felé. A közlekedési táblák pótlása és helyreállítása folyamatban van.

    Az Attila, a Lovassy, a Magyar B. valamint a József utcákban házszámok hiányoznak. Az ingatlanok tulajdonosai a házszámok pótlása miatt felszólításra kerültek. /ellenőrzésük folyamatos/

     Illegális hulladék elhelyezés történt Abony és Kőröstetétlen között. Az elkövető kilétét nem lehetett megállapítani, de a mindennapos szigorú ellenőrzéseket követően szemtanúkat keresünk.
Illegálisan helyeztek el hulladékot továbbá a Bocskai utcában található szelektív hulladéklerakónál. Az elkövető kilétét nem lehetett megállapítani, de a mindennapos szigorú ellenőrzéseket követően szemtanúkat keresünk. A hivatal illetékes osztálya a leadott fényképes jegyzőkönyv alapján tájékoztatta az ABOKOM Nonprofit Kft-t és felhívta a hulladék elszállítására.

    Abony város területéről 5 db állati tetem került elszállításra.

    Városunk területén működő térfigyelő kamerás megfigyelés során a felvételek alapján megállapítható volt, hogy több személyautóval közlekedési szabálysértést követtek el. A rendszámok beazonosítása után szabálysértési bírságok kerültek kiszabásra 5.000 Ft összegben.

    Illegálisan elhelyezett falragaszok kerültek eltávolításra a Kossuth téren álló telefonfülkéről valamint a buszmegállók oldalfalairól.

    Városunk egy lakója ellen köztisztasági szabálysértés miatt 5.000 Ft összegű bírság került kiszabásra.

    Továbbra is a hétvégéken – pénteken és szombaton - éjszakai szolgálat vezénylésére kerül sor a polgárőrséggel és a rendőrséggel közös járőrözési megállapodás alapján. Az előző hónapban megtartott éjszakai közös helyszíni eljárások során említésre méltó esemény nem történt.

    Nem működik a közvilágítás a Szelei, a Magyar B., a Baross G. és a Ceglédi utak kereszteződéseiben. A hiba bejelentésre került, az illetékes szolgáltató megkezdte annak elhárítását.
   
    Kérem, továbbra is segítsék a közterület felügyelők munkáját, vigyázzunk együtt városunkra!


Polgármesteri Hivatal

2013 november 04 hétfő - 11:00:41     Közterületi hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Abony Város közigazgatási területén működő közterület felügyelet a helyszínelések során az alábbi szabálytalanságokat, hiányosságokat illegális hulladék elhelyezéseket tapasztalták 2013.10.14. napjától 2013.10.25. napjáig terjedő időszakban:

A Bicskei a József A. a Mikes K. és a Nyírfa utcák kereszteződéseiben közlekedési táblák hiányoznak, a megállapított hiányosságok jegyzőkönyvbe való felvétele után jelentésre kerültek a hivatal illetékes osztálya felé. A közlekedési táblák pótlása és helyreállítása folyamatban.  

A Lázár a Magtár valamint a Kiss E. utcákban házszámok hiányoznak. Az ingatlanok tulajdonosai a házszámok pótlása miatt felszólításra kerültek. /ellenőrzésük folyamatos/  

Illegális hulladék elhelyezés történt a Tószegi úti szelektív hulladékgyűjtőnél. Az elkövető személye megállapítható volt a kihelyezett kamera felvétele alapján. Illegális hulladéklerakás címén bírság kiszabására kerül sor. A hivatal illetékes osztálya a leadott fényképes jegyzőkönyv alapján tájékoztatta az ABOKOM Kft-t és felhívta a hulladék elszállítására.  

A Kossuth tér területéről 2 db állati tetem került elszállításra.  

Városunk területén működő térfigyelő kamerás megfigyelés során a felvételek alapján megállapítható volt, hogy több személyautóval, közlekedési szabálysértést követtek el. A rendszámok beazonosítása után szabálysértési bírságok kerültek kiszabásra 10.000 Ft összegekben.  

Illegálisan elhelyezett falragaszok kerültek eltávolításra a Kossuth téren álló telefonfülkéről valamint a buszmegállók oldalfalairól.

Városunk egy lakója ellen köztisztasági szabálysértés miatt 5.000 Ft összegű bírság került kiszabásra.  

Továbbra is a hétvégéken – pénteken és szombaton - éjszakai szolgálat vezénylésére kerül sor a polgárőrséggel és a rendőrséggel közös járőrözési megállapodás alapján. Az előző hétvégi éjszakai közös helyszíni eljárások során említésre méltó esemény nem történt.

Nem működik a közvilágítás a Thököly a Vak Bottyán az Arany J. és a Kálvin J. utak kereszteződéseiben. A hiba bejelentésre került, az illetékes szolgáltató megkezdte annak elhárítását.  


Kérem, továbbra is segítsék a közterület felügyelők munkáját, vigyázzunk együtt városunkra!  
Polgármesteri Hivatal  
2013 október 16 szerda - 13:08:02     Közterületi hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Abony Város közigazgatási területén működő közterület felügyelet a helyszínelések során az alábbi szabálytalanságokat, hiányosságokat illegális hulladék elhelyezéseket tapasztalták 2013.10.07. napjától 2013.10.13. napjáig terjedő időszakban:

A Bajcsy Zs., Ceglédi valamint a Köztársaság utcák kereszteződéseiben közlekedési táblák hiányoznak, a megállapított hiányosságok jegyzőkönyvbe való felvétele után jelentésre kerültek a hivatal illetékes osztálya felé. A közlekedési táblák pótlása és helyreállítása megkezdődött.  

A Bicskei, Radák K. valamint Szondi utcákban házszámok hiányoznak. Az ingatlanok tulajdonosait felszólítottuk a hiányosságok pótlására. 

Illegális hulladék elhelyezés történt a Lődomb közelében fekvő üres telken. Az elkövető kilétét nem lehetett megállapítani, de a mindennapos szigorú ellenőrzéseket követően szemtanúkat keresünk. A hivatal illetékes osztálya a leadott fényképes jegyzőkönyv alapján tájékoztatta az ABOKOM Kft.-t és felhívta a hulladék elszállítására.  

Abony Város területén 8 kóbor eb került befogásra és elszállításra a Hercigh Állatmentő Szolgálat közreműködésével.  

Utca névtáblák hiányoznak a Kosztolányi, Balassi, Bihari valamint Ceglédi utcákban. A hiányosságok jelzésre kerültek a hivatal illetékes osztálya felé, a névtáblák pótlása folyamatban van.  

Jogosulatlan közterület-foglalás történt a Harkányi F. valamint a Wekerle utcákban. Helyszíni szóbeli felszólításra a jogosulatlan közterület foglalást megszüntették.  

Abony és Kőröstetétlen között illegális hulladék lerakás történt. A szabálysértésről fényképes jegyzőkönyv készült, a hulladék elszállítása folyamatban van.  

A Bicskei úton veszélyes hulladékot helyeztek el illegálisan. A szabálysértésről fényképes jegyzőkönyv készült. Az ügyet a továbbiakban a területileg illetékes Környezetvédelmi Felügyelőség vizsgálja.  

A Római Katolikus Egyház tulajdonában álló Radák K. utcai, az Ibolya valamint a Kisfaludy utcákban a parlagfűvel, illetve más gyomnövényekkel fertőzött területekről fényképekkel ellátott jegyzőkönyvek készültek, amelyek alapján a hivatal illetékes osztálya a telkek tulajdonosait írásos felszólításban kötelezte a fennálló szabálysértések megszüntetésére. Az ingatlanok tulajdonosai a felszólítást követően a szükséges kaszálást és gyomirtást elvégezték, így az ellenőrzést követően bírság kiszabására nem került sor

A Piac és Vásárcsarnok területén az ellenőrzés napi szinten megtörténik, a helyszíni bejárások alkalmával szabálytalanság rongálás és kihágás nem került megállapításra. Névtelen bejelentések alapján a piac és a Város területén kereskedelmi tevékenységet folytató illegális faárusok felkutatása folyamatos.  

Lakossági bejelentés alapján illegális fakivágásra derült fény a Lóherés dűlőben. Szoros mindennapi ellenőrzések mellett szemtanúkat is keresünk. 

 Városunk területén működő térfigyelő kamerás megfigyelés során – kettő - személyautóval elkövetett közlekedési szabálysértést észleltünk. A rendszámok beazonosítása után szabálysértési bírság kerül kiszabásra.  

Illegálisan elhelyezett falragaszok kerültek eltávolításra a Kossuth téren álló villanyoszlopokról valamint a telefonfülkéről    

Továbbra is minden hétvégén – pénteken és szombaton - éjszakai szolgálat vezénylésére kerül sor a polgárőrséggel és a rendőrséggel közös járőrözési megállapodás alapján. Az előző hétvégi éjszakai közös helyszíni eljárások során említésre méltó esemény nem történt.  

Kérem, továbbra is segítsék a közterület felügyelők munkáját, vigyázzunk együtt városunkra! 
Polgármesteri Hivatal
2013 október 11 péntek - 15:49:38     Közterületi hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Abony Város közigazgatási területén működő közterület felügyelet a helyszínelések során az alábbi szabálytalanságokat, hiányosságokat illegális hulladék elhelyezéseket tapasztalták 2013.09.23. napjától 2013.10.06. napjáig terjedő időszakban:

A Jókai M., Vajda J. valamint az Alkotmány utcák kereszteződéseiben közlekedési táblák hiányoznak, a megállapított hiányosságok jegyzőkönyvbe való felvétele után jelentésre kerültek a hivatal illetékes osztálya felé. A közlekedési táblák pótlása és helyreállítása megkezdődött.  

A Tószegi valamint Jókai utcákban a hiányzó házszámok pótlása megtörtént a lakóházak tulajdonosainak felszólítását követően.  

30.000 Ft összegű helyszíni bírság került kiszabásra köztisztasági szabálysértés miatt.  

A hétvégén – péntek és szombat - éjszakai szolgálat vezénylésére került sor a polgárőrséggel és a rendőrséggel közös járőrözési megállapodás alapján. Az éjszakai közös helyszíni eljárások során említésre méltó esemény nem történt.  

Újabb illegális szemétlerakás történt a Tószegi úti szelektív hulladéklerakónál. Az elkövető kilétét nem lehetett megállapítani, de a mindennapos szigorú ellenőrzéseket követően továbbra is szemtanúkat keresünk.  

Az Alkotás, a Székely B., a Néphadsereg, a Ceglédi valamint a Vasút utcákban a parlagfűvel, illetve más gyomnövényekkel fertőzött területekről fényképekkel ellátott jegyzőkönyvek készültek, amelyek alapján a hivatal illetékes osztálya a telkek tulajdonosait írásos felszólításban kötelezte a fennálló szabálysértések megszüntetésére.    


Kérem, segítsék a közterület felügyelők munkáját, vigyázzunk együtt városunkra! Polgármesteri Hivatal
2013 október 04 péntek - 10:21:00     Közterületi hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Abony Város közigazgatási területén működő közterület felügyelet által a helyszíneken elvégzett munkavégzésük során az alábbi szabálytalanságokat, hiányosságokat illegális hulladék elhelyezéseket tapasztalták 2013.09.12. napjától 2013.09.21. napjáig terjedő időszakban:

A Tavasz, Liget, Abonyi L., Vörösmarty, Lovassy, Nagy L., Gergely, Kossuth, Téglagyár, Hunyadi valamint a Szent L. utcák kereszteződéseiben közlekedési táblák hiányoznak, a hiányosságok jelentésre kerültek, a közlekedési táblák pótlása és helyreállítása megkezdődött.

Utcanév táblák hiányoznak az Klapka, Liget, Abonyi L., Kasza, Szent L., Gergely valamint a Haladás utcákban. Az illetékes osztály felé bejelentést követően a hiányosságok elhárítása megkezdődött.

Illegális szemétlerakás történt a Tószegi úton található szelektív hulladéklerakónál. Az elkövetőt felismerték, 30.000 Ft összegű helyszíni bírság került kiszabásra.

A Kapisztrán, Bartók B. valamint Kécskei utcákban parlagfűvel, illetve más gyomnövényekkel fertőzött területekről fényképpel ellátott jegyzőkönyvet készítettek melyek alapján az illetékes osztály a területek tulajdonosait írásos felszólításban kötelezte a fennálló probléma megszüntetésére.

A Kodály Z. valamint Szapáry utcai gazos ingatlanok levegyszerezése megtörtént.  Kérem, segítsék a közterület felügyelők munkáját, vigyázzunk együtt városunkra!
Polgármesteri Hivatal
2013 október 02 szerda - 11:27:03     Közterületi hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Abony Város közigazgatási területén működő közterület felügyelet által a helyszíneken elvégzett munkavégzésük során az alábbi szabálytalanságokat, hiányosságokat illegális hulladék elhelyezéseket tapasztalták 2013.09.02 napjától 2013.09.12. napjáig terjedő időszakban:

A Vasvári Pál utcában az úttesten keresztben elhelyezett csapadékelvezető rács középső eleménél eltört a hegesztésnél, az illetékes osztály felé bejelentést követően a hiba elhárítása megkezdődött.  

Az Esze T., Bajcsy Zs., Bicskei valamint az Attila utcák kereszteződéseiben közlekedési táblák hiányoznak, a hiányosságok jelentésre kerültek, a közlekedési táblák pótlása és helyreállítása megkezdődött.  

Illegális szemétlerakás történt a Nagykőrösi illetve a Bocskai utca sarkán található szelektív hulladéklerakónál, az elkövető kilétét nem lehetett megállapítani, de a mindennapi szigorú ellenőrzést követően szemtanúkat keresünk.  

A Piac és Vásárcsarnok területén az ellenőrzés napi szinten megtörténik, a helyszíni bejárások alkalmával szabálytalanság rongálás és kihágás nem került megállapításra.  

A Ceglédi úton illegális szemétlerakót találtak, melyről fényképes dokumentumot és jegyzőkönyvet készítettek, melyet az illetékes osztályhoz továbbítottak. Az illegális hulladéklerakó felszámolása és a szemét elszállítása megkezdődött, a hulladék lerakójának személye ismeretlen, szemtanúkat keresünk.  

Illegálisan elhelyezett falragaszok kerültek ki több buszmegálló oldalfalára, melyek eltávolítása megtörtént.  

Utcanév táblák hiányoznak az Újszászi, Honvéd, Attila, Bocskai valamint a Türr I. utcákban. Az illetékes osztály felé bejelentést követően a hiányosságok elhárítása megkezdődött.  

A Szapáry, Bajcsy Zs., Bercsényi utcában hiányzó házszámok a tulajdonosok felszólítása után pótlásra kerültek.

Az Antal, Szegfű, Bicskei, Simonffy, Ibolya, Kisfaludy valamint Ráday utcákban parlagfűvel, illetve más gyomnövényekkel fertőzött területekről fényképpel ellátott jegyzőkönyvet készítettek melyek alapján az illetékes osztály a területek tulajdonosait írásos felszólításban kötelezte a fennálló probléma megszüntetésére. 

Közlekedési szabálysértés kapcsán 10.000 Ft összegű helyszíni bírság került kiszabásra.  


Kérem, segítsék a közterület felügyelők munkáját, vigyázzunk együtt városunkra!
Polgármesteri Hivatal
Oldal:  1 2
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények