Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Egyesületi hírek'
2017 szeptember 25 hétfő - 10:27:42     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

egyedul_nem_megy_alapitvany_koszonolevel_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre!
2017 szeptember 22 péntek - 16:24:42     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

erzekenyito_nap_egyedul_nem_megy_alapitvany_abony_abony.hu_2017.jpgÉrzékenyítő napot tartottak 2017. szeptember 18-án a Varga István Városi Sportcsarnokban. Az Egyedül Nem Megy Alapítvány szervezésében több száz egészséges diák ismerkedett fogyatékos társaik mindennapjaival. A rendezvényre budapesti vendégeket is vártak.

"Teszta, 3 és fél éves mozgássérült segítő és terápiás kutya. Gazdája jobb keze. Ha kell a kosárért szalad, ha szükséges botot visz gazdájának. 

"A segítő kutyáinkkal minden nap járunk dolgozni, szórakozni, munkába, tehát így együtt élünk a kutyáinkkal és megtapasztaljuk, hogyha együtt élünk, elmegyünk valahova akkor mennyire jó kapcsolatot tud teremteni ember- és ember közt maga a segítő kutya."- mondja gazdája Mányik Tamás a budapesti NEO Segítőkutya Egyesület tagja.

A képre kattintva megtekintheti a videóösszefoglalót.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 14 csütörtök - 18:48:41     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

fiatal_nemet_galambkiallitas_abony_abony_4.jpgFiatal, német kiállítási galambokat mutattak be az abonyi Vadászház udvarán, 2017. szeptember 09-én.

A már hagyományosnak mondható rendezvényen 28 tenyésztő, összesen 151 db, idén kelt galambbal képviseltette magát.

- Ragaszkodtunk hozzá, hogy ebben az évben is megtarthassuk Abonyban a fiatal kiállítást, mert jövőre a német kiállítási galambok fajtaklubjának európai kiállítását szeretnénk megrendezni 2018. január 27-28. között - tájékoztatta lapunkat Petrezselyem Sándor, a Díszposta Fajtaklub elnöke, német kiállítási galambtenyésztő.
Olvasd tovább...
2017 augusztus 25 péntek - 14:25:07     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

2017. évben is megrendezte hagyományos horgásztáborát az Abonyi Horgász Egyesület. Idén 2017. augusztus 14-18. között 21 gyermek vett részt a foglalkozásokban. A 21 csemetéből 4 leány is képviseltette a női horgásztársadalmat.

A szervezők az előző évekhez hasonlóan az idei tábort is próbálták érdekessé, hasznossá tenni. A szokásos elméleti és gyakorlati képzéseken túl vendégelőadókat, horgászokat hívtak meg, akik színvonalas bemutatót tartottak a gyermekek részére.


Olvasd tovább...
2017 július 18 kedd - 09:49:09     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

barati_laszlo_hagyomanyorzo_abonyi_neptanc_egyuttes_abony_abony.hu_2017.jpgÚjabb oklevéllel bővült a Hagyományőrző Abonyi Néptánc Együttes büszkeség-gyűjteménye. 

Az együttes a Balatonszárszói Nemzetközi Néptánctalálkozón képviselte Abony városát 2017. július 15-én. A fesztiválra nyolc együttes kapott meghívást, köztük egy montenegrói csoport. A már több mint 5 éve működő együttes tagjai nagyon büszkék rá, hogy nemzetközi színtéren is megmutathatták tudásukat.


Olvasd tovább...
2017 július 04 kedd - 15:05:19     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Az Abonyi Horgász Egyesület 2017.08.14-18. között szervezi meg a szokásos gyermek horgásztáborát az Abonyi HE tavain.
 
A jelentkezést 15 főig tudjuk elfogadni. A részletes programot és a pontos feltételeket 2017. július második felében tesszük közzé honlapunkon a jelentkezési lappal együtt. 7-14 év közötti gyermekek jelentkezését várjuk!
 
Vezetőség
 
 
 
 
 
2017 május 09 kedd - 10:33:18     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

„Abonyiak Abonyért” Alapítvány
Kuratóriumának Elnökétől

Tisztelt Abonyiak! Kedves Barátaim!
 
Szervezetünk kuratóriuma az alapítók szándéka szerint évente egy alkalommal „Abonyiak Abonyért” kitüntető díjat adományoz azoknak, akik Abony város fejlődése érdekében végzett tevékenységükkel elismerést vívtak ki a társadalmi élet bármely területén. 
 
A kitüntetettek személyéről a beérkező előterjesztések alapján az Abonyiak Abonyért Alapítvány kuratóriuma dönt. A díjak 2017. évben az augusztus 20-i ünnepség keretében kerülnek átadásra.
 
Szeretnénk, ha ebben az évben is minél többen, minél szélesebb kőrben élnének a javaslattétel lehetőségével, ezért kérjük a díjazottak személyére vonatkozó ajánlásaikat. 
 
Az indítványokról várhatóan 2017. június 30-án dönt a Kuratórium, ezért a javaslatokat (indoklással alátámasztva) szíveskedjenek 2017. június 29-én 12.00. óráig eljuttatni - személyesen vagy postai úton a Kultúra Házába (Abony, Kálvin út 1.), vagy - elektronikus úton a petozsolt.abony@gmail.com e-mail címre. 
 
Köszönöm segítő közreműködésüket!
 
Abony, 2017. május 9.
 
Üdvözlettel:
Pető Zsolt s.k.
Kuratóriumi elnök
2017 április 25 kedd - 09:31:18     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Nagyításhoz kattintson a képre!
2017 április 10 hétfő - 13:29:31     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

nagybojti_elelmiszergyujtes_abonyi_karitasz_abony.hu_2017.jpgA nagyböjti élelmiszergyűjtés eredményeként 240 kg élelmiszer gyűlt össze Abonyban.
 
A Karitász csoport 30 csomagot állított össze és osztott szét a rászoruló családok, egyedülállók részére, melyet örömmel nyújtottunk át nekik. A megajándékozottak köszönik mindenki támogatását, figyelmességét. A Karitász abonyi csoportja KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁN mindenkinek!
 
Csizmadia Mihályné
Karitász tag
 
 
Kapcsolódó hírek:
2017 március 17 péntek - 13:08:02     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

A Mozgáskorlátozottak Abonyi Szervezete tisztelettel felhívja és kéri mindazoknak segítő szándékú javaslatait, amelyekkel hozzá tudnak járulni városunkban az akadálymentesítés minél jobb és szélesebb lehetőségeinek megvalósításához.
 
Szervezetünk várja véleményüket, segítő javaslataikat, amit leadhatnak a múzeumban vagy az említett szervezet fogadónapján:
 
Hétfő 9-12-ig Abony, Köztársaság u. 2.
Kedd-péntekig: Abony, Köztársaság u. 4.
 
A javaslatokat 2017. április 14-ig várjuk.

Mozgáskorlátozottak Abonyi Szervezete
Oldal:  1 2 3 4 5 6 7 8 9
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények