Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Meghívók'
2019 október 02 szerda - 14:31:07     Meghívók     Hozzászólás 0

meghv_abony_zleti_park_projektzr_rendezvny_page-0001.jpg 
 
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
2019 szeptember 09 hétfő - 16:57:03     Meghívók     Hozzászólás 0

meghv_kolozsvri_donk_rebeka.jpg
 
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
2019 szeptember 02 hétfő - 16:10:47     Meghívók     Hozzászólás 0

gsm-r2_szrlap_lakossgi_meghvo_budapest_page-0001.jpgA NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő zártkörűen működő Részvénytársaság (továbbiakban NIF Zrt.,1134 Budapest, Váci út 45.) mint Beruházó és GSM-RI Konzorcium (1143 Budapest, Gizella út 51-57. 1. ép. 1. em.)mint Kivitelező LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓT tart a „GSM-R rendszer 2. ütem tervezési és kivitelezési munkái"tárgyú beruházás kapcsán.

Helyszín: GSM-RI Projekt iroda
Cím: 1143 Budapest, Gizella út 51-57. I emelet 106 tárgyaló
Időpont: 2019 október 10. 18 óra

(A nagyításhoz kattintson a képre!)
2019 augusztus 21 szerda - 18:30:54     Meghívók     Hozzászólás 0

abony_cimerr.jpgTisztelettel meghívom a 2019. augusztus 29-én (csütörtök) du. 14.00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

Romhányiné dr. Balogh Edit s.k.
polgármester
 
2019 augusztus 15 csütörtök - 09:48:54     Meghívók     Hozzászólás 0

meghv_skultty_sndor_abonyi_magyar_imre.png
(Nagyításhoz kattintson a képre!)
2019 június 27 csütörtök - 13:44:04     Meghívók     Hozzászólás 0

 meghv_gobelin_killts2019.png
(Nagyításhoz kattintson a képre!)
2019 június 21 péntek - 09:53:56     Meghívók     Hozzászólás 0

abony_cimerr.jpgTisztelettel meghívom a 2019. június 27-én (csütörtök) du. 14.00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

Romhányiné dr. Balogh Edit s.k.
polgármester
 
2016 június 13 hétfő - 09:15:41     Meghívók     Hozzászólás 0

horgaszverseny_2016_abony.jpg
Nagyításhoz kattintson a képre!
2016 május 25 szerda - 17:47:27     Meghívók     Hozzászólás 0

gyakornok_abony.hu.jpgAz Abony.hu gyakornoki programot hirdet a 2015/2016. tanév nyári szünetére, melyre cikkírók és fotósok jelentkezését várja.

Ha középiskolás vagy, és felsőfokú tanulmányaid média vagy fotóriporter szakon szeretnéd folytatni, vagy már ilyen irányú képzésen veszel részt, és szükséged van nyári gyakorlatra, esetleg pályakezdő újságíróként szakmai tapasztalatokra tennél szert, vagy csak egyszerűen szeretsz írni, és érdekel a fotózás, jelentkezz hozzánk.

Köztünk a helyed, ha szeretsz Abonyban és helyi rendezvényeken sündörögni.


Olvasd tovább...
2016 május 19 csütörtök - 18:11:53     Meghívók     Hozzászólás 0

M E G H Í V Ó

Tisztelettel meghívom a 2016. május 26-án (csütörtök) délután 14:00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A meghívó és a napirendi pontok IDE kattintva tekinthetők meg.

Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester


A május végi, munkaterv szerinti Képviselő-testületi ülésen több fontos téma ígérkezik. Tárgyalnak többek között a 40-es főút melletti autóbusz-megállókban utas várók építésének és a Szolnoki úti temetőnél gyalogos átkelőhely kialakításának lehetőségéről. Az Abonyi Rendőrőrs és az Abony Városi Polgárőrség értékeli a tavalyi közbiztonsági helyzetet, de a CTKT Humán Szolgáltató Központ is beszámol a helyi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokról. Megalkothatják a település fásítási koncepcióját. A Képviselő-testület ülései nyilvánosak, azokon bármely állampolgár részt vehet, de a tanácskozás élő közvetítését on-line is megtekintheti a www.abony.hu-n az üléssel egyidejűleg. Darányi Erika
Oldal:  1 2 3 ... 27 28 29
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények