Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2014 április 30 szerda - 16:48:29     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Érkeznek a bevallási ajánlatok

Április 30-áig mintegy 77 ezer fővárosi és Pest megyei magánszemély kapja kézhez személyes bevallási ajánlatát a NAV-tól. Az egyre népszerűbb egyszerűsített bevallást csak akkor kell visszaküldeni az illetékes adóigazgatóságnak, ha az adatok nem egyeznek, más esetben nincs további teendő.

Évről-évre egyre többen bízzák a NAV-ra személyijövedelemadó-bevallásuk elkészítését, az idén 84 329 (az előző évhez képest 8 százalékkal több) fővárosi és Pest megyei magánszemély nyilatkozott úgy, hogy az egyszerűsített adóbevallást választja.
Közülük 7 410 adózónak nem készíthetett bevallást a NAV. Az elutasításra leggyakrabban (5 377 esetben) az adóköteles jövedelmekre vonatkozó kifizetői (munkáltatói) adatszolgáltatás hiányában került sor. Nem kaphat továbbá bevallási ajánlatot az, akinek az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztárban, egészségpénztárban, illetve önsegélyező pénztárban vezetett számlájára támogatói adományt írtak jóvá. Kizáró ok volt az is, ha a magánszemélynek külföldről származott jövedelme, ellenőrzött tőkepiaci ügyletből szerzett bevételt, vagy ha az egyes jövedelmeivel kapcsolatban tételes költségelszámolást választott. Volt olyan is, aki az év elején már a munkáltatóját is megbízta az adó megállapításával, vagy időközben saját maga benyújtotta a 1353 számú bevallását, így részükre sem készült egyszerűsített bevallás.
A Pest megyei és a fővárosi adóigazgatóságokhoz az előző évhez képest 6 300 darabbal több érvényes nyilatkozat érkezett. Az elkészített 76 919 darab 1353E jelű egyszerűsített bevallást és a hozzá tartozó tájékoztató levelet április 30-áig postán, illetve elektronikusan küldi meg a NAV az érintetteknek.
Ennek a bevallási módnak az egyszerűsége abban is megmutatkozik, hogy amennyiben a NAV által elkészített bevallás és a kifizetői igazolások között nem talál eltérést a magánszemély, akkor az esetlegesen még fizetendő adó határidőig (2014. május 20.) történő kiegyenlítésén kívül további tennivalója nincs. Az aláírt bevallást a javított adatokkal kizárólag eltérés esetén kell visszaküldeni az adóigazgatóságnak. A visszaküldés történhet elektronikusan vagy postán, határideje május 20.Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága