Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2019 július 26 péntek - 18:27:09     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

67173806_349303325958612_15178637762363392_n.jpg„Neked egy óra, három embernek az élet” – szólítja fel a lakosokat a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat kampánya, amit július 1-je és szeptember 1-je között indítottak. Az önkéntesek száma a szabadságolások, elutazások miatt a nyári hónapokban megcsappan, holott ebben az időszakban is létszükséglet a megfelelő mennyiségű vér biztosítása. Naponta legalább 1600-1800 véradóra lenne szüksége az országnak. Egy ilyen akciónak adott helyet az az SGN-STEEL Kft. (volt Pintér és Társa Kft.) telephelye is, ahol a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat szervezett önkéntes véradást július 24-én.
Az eseményen számos abonyi lakos vett részt, többek között maga a Kft. munkatársai is. Vasvári Lászlóné, a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének a munkatársa a Vöröskereszt a facebook oldalán is megköszönte a példaértékű együttműködést: „A tegnapi napon olyan önzetlenségnek lehettem tanúja, amit szeretnék gyakrabban tapasztalni a cégek részéről. Az abonyi SGN-STEEL Kft. vezetősége és sok munkavállalója ugyanis régóta rendszeres véradók, és pár éve befogadói is a véradásoknak. Példamutatásukkal ösztönzik munkatársaikat, hogy legyenek ők is véradók. Sokan itt váltak/válnak rendszeres véradókká. Kívülről érkező véradókat is szeretettel fogadják, akikkel közösen nagyon szép létszámban gyűltünk össze. Köszönjük a Kft. vezetésének azt a példaértékű magatartást, amit a véradásért tettek és tesznek folyamatosan.”
 
67449150_485630628660979_1966121356776964096_n.jpg

Jandácsik Pál
Forrás: Vöröskereszt Cegléd facebook oldal
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények