Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2019 augusztus 09 péntek - 20:41:58     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

68286452_2510257225662432_7333845782509912064_n.jpgAz Egyedül Nem Megy Alapítvány július 8-a és július 14-e között rendezte meg nyári táborát Balatonszárszón a Barati Ifjúsági és Családi Üdülőben. A táborozáson 14 fiatal, 8 kísérő és 2 kutyus vett részt.
A fiúk voltak többségben, ennek ellenére mindennel jól elboldogultak, még varrni is remekül tudtak!
A retro tábort hangulatához híven retro programokkal színesítettük: reggeli tornával, róka vadászattal, kézműveskedéssel, éjszakai túrával, fürdőzéssel, vízi csatával, íjászattal, kisvonatozással, hajózással, kvíz csapatversennyel, zenés esttel, billiárddal, társasjátékkal, tollassal, dodzsemmel, pánsíp koncerttel, néptánc fesztivállal.
Megküzdöttünk a széllel, a hullámokkal és nem estünk kétségbe az esőben sem, mert akkor kókuszgolyót gyártottunk. Meglepetésként felkérést kaptunk a tábor reklámfilmjében való szereplésre, amelynek nagy örömmel tettünk eleget.
68424281_2406305656125955_8776082408798683136_n.jpgA tábort az elejétől végig jó hangulat, összetartás, egymás segítése, az önfeledt pillanatok jellemezték. Még jobban megismertük és elfogadtuk egymást. Nem hiányoltuk sem az internetet, sem a tévét. Rengeteget beszélgettünk és sokat kacagtunk.
Köszönjük szépen Magyar Ildikónak, Holló Mihálynénak és Halasi Olivérnek a sok gyümölcsöt, így mindennap volt uzsonnánk is. Továbbá köszönjük Pelle Sándornak és Falusi Gábornak a csomagjaink szállítását, a tábor üzemeltetőinek, dolgozóinak, Mariann „néninek”, a HANE tagjainak és a többi táborlakónak pedig a figyelmességet, kedvességet!
Élményekkel telve, kipihenve, szivárvánnyal kisérve tértünk haza. Jövőre EGYÜTT újra nekivágunk!
 
 
Az abony.hu-nak beszámolt: Vida Tünde
(Nagyításhoz kattintson a képekre!)
(A táborról készült képek megtekinthetőek az Egyedül Nem Megy Alapítvány fabook oldalán IDE KATTINTVA!)
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények