Hír: Már javában folyik a készülődés a jubileumi és az európai galambkiállításra
(Kategória: Egyesületi hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2017 szeptember 14 csütörtök - 18:48:41


fiatal_nemet_galambkiallitas_abony_abony_4.jpgFiatal, német kiállítási galambokat mutattak be az abonyi Vadászház udvarán, 2017. szeptember 09-én.

A már hagyományosnak mondható rendezvényen 28 tenyésztő, összesen 151 db, idén kelt galambbal képviseltette magát.

- Ragaszkodtunk hozzá, hogy ebben az évben is megtarthassuk Abonyban a fiatal kiállítást, mert jövőre a német kiállítási galambok fajtaklubjának európai kiállítását szeretnénk megrendezni 2018. január 27-28. között - tájékoztatta lapunkat Petrezselyem Sándor, a Díszposta Fajtaklub elnöke, német kiállítási galambtenyésztő.

Munkában a bírálók
 
- A mai nap arra is kiváló volt, hogy megbeszéljük az európai bemutató részleteit, mellyel példát szeretnénk mutatni Németországnak is, akik kitenyésztették ezt a fajtát - tette hozzá.

Petrezselyem Sándor nagy álma válik valóra az európai kiállítással

Az abonyi egyesület 2018-ban lesz 40 éves, melynek apropóján jubileumi kiállítást szerveznek, melyet összekapcsolnak az európai kiállítással.

- Nagyon készülünk erre a nagy volumenű eseményre, melyre a környező országokból is érkeznek tenyésztők, és országos fajtaklubok is bejelentkeztek, hogy kiállítanának az eseményen. A városi önkormányzattól már előzetesen kaptunk segítséget és kimagasló támogatást, amit ezúton is köszönünk.Összesen 800-1000 galambbal számolunk, amely az egyesület életében még sosem fordult elő. Bízom benne, hogy egy nagyon látványos, rendezett, a jubileumi évhez és az európai bemutatóhoz méltó kiállítást tudunk tartani a sportcsarnokban - egészítette ki az előbbieket Petrezselyem Sándor.

Szerző: Darányi Erika
Abony.hu fotók: Darányi Erika, Szilágyi Tamás

Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://regi.abony.hu/news.php?extend.4387 )