Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2016 december 12 hétfő - 19:38:59     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

abonyi_kezilabda_club_karitasz_abony.hu_2016.jpgVégéhez ért az Abonyi Kézilabda Club által meghirdetett karácsonyi adománygyűjtő akció. Az összegyűlt élelmiszereket és ruhákat december 10-én, az év utolsó hazai férfi kézilabda mérkőzésének szünetében adták át az Abonyi Karitász Csoport részére.
 
Az Abonyi Kézilabda Club vezetősége novemberben úgy döntött, hogy szeretné a nehéz helyzetben lévő családok ünnepét szebbé varázsolni, ezért karácsonyi adománygyűjtést kezdeményezett számukra, elsősorban ruhák, játékok és tartós élelmiszerek formájában. Nagyon sokan megmozdultak a felhívásra, így mára halomban állnak a segítő szándékú emberek által felajánlott tartós élelmiszerek, játékok és ruhák, arra várva, hogy embertársainkhoz kerüljenek és megédesítsék az ünnepi pillanataikat.

 
abonyi_kezilabda_club_abonyi_karitasz_abony.hu_2016.jpgBárány József, az Abonyi Kézilabda Club elnöke a kézilabda rangadó szünetében örömmel jelentette be, hogy sikeres volt az adománygyűjtő akció, nagyon sok segítség érkezett a lakosoktól. Az adakozók által több mint három raklapnyi tartós élelmiszer és megszámlálhatlan mennyiségű ruha gyűlt össze. 
 
Az adományokat jelképesen Mádi Csaba, az Abonyi Kézilabda Club Férfi Szakosztályának vezetője adta át Csizmadia Mihályné Karitász tag részére.
 
A nemes kezdeményezésekre mindenkor szükség van, a világ addig tud működni, amíg segítő, tenni akaró emberek élnek benne. Nagyon sok a nélkülöző család országszerte, köztük Abonyban is. Szerencsére, mindig érkezik támogatás, mint most is, abonyi emberektől abonyi embereknek. Az Abonyi Karitász Csoport hosszú évek óta működik azzal a céllal, hogy a családokat, az időseket és az egyedül élőket felkarolja. Ilyenkor, karácsony táján, mindig több a tennivaló a Karitász háza táján. Az ünnep közeledtével sok adományt sikerült összegyűjteniük, ezek válogatását, csomagolását is ők végzik. Jelenleg mintegy 100 csomagot tudnak összeállítani a rászorulók számára, az Abonyi Kézilabda Club által összegyűjtött adományokból pedig 20-30 család ünnepe lesz édesebb.
 
Ezúton is köszönjük a munkájukat, nagyon nagy szükség van rájuk Abonyban! Köszönetünket fejezzük ki az Abonyi Kézilabda Clubnak a kezdeményezésért, és mindenkinek, aki valamilyen formában segítette és támogatta az akció sikeres megvalósulását. 
 
A nagy mennyiségű élelmiszerek és ruhák szállítását az Abonyi Kézilabda Club vállalta a Karitász részére.
 
Cikk és fotó: Darányi Erika
 
Az Együtt egy jó célért! Karácsonyi adománygyűjtő akció médiatámogatói: Abony.hu - Abony város hivatalos honapja, Julius Design.