Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2015 április 02 csütörtök - 16:51:10     Sporthírek      Hozzászólás0

A Ferencvárosi TC triatlon szakosztálya versenyzőként és edzőként is leszerződtette a háromszoros duatlon világbajnokot. Csomor Erika 1973-ban született Cegléden, tizennyolc évesen kezdte el a versenysportot. Karrierje elején kevés sikert ért el, ám lépésről-lépésre küzdötte fel magát korosztálya legjobbjai közé. Első komoly nemzetközi sikerét 2001-ben érte el, amikor duatlon világbajnok lett. 
Ezt a címét később kétszer is sikerült megvédenie. A kéttusa mellett a triatlon sportágban is egyre jobb eredményeket ért el. Az embert próbáló ironman távon (3800 méter úszás, 180 kilométer kerékpározás, 42 kilométer futás) öt komoly nemzetközi versenyen is diadalmaskodott. Élete egyik legnagyobb sikerét 2008-ban érte el, a világ legnagyobb triatlon versenyén, a hawaii világbajnokságon negyedikként ért célba. Erika több nemzetközi futó- és kerékpárversenyen is maga mögé utasította vetélytársait, emellett többszörös országos bajnok. 

Szakértelmét és tapasztalatát 2014 óta az FTC utánpótlás versenyzőiknek is átadja, remek futóedzéseinek köszönhetően fiatal sportolóink az országos ranglistákon igen előkelő helyeken végeztek.
 
Erika 2015-ben a féltávú világkupákon szeretné kiharcolni az augusztus végén, Ausztriában megrendezésre kerülő világbajnokságon való részvételi jogot.
 
Forrás:
jochapress.hu
Fotó: sikerado.hu