Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2019 december 03 kedd - 13:06:44     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

 

A mai napon Pető Zsolt, Abony Város polgármestere megkereste a MÁV illetékesét azzal, hogy sürgősen folytassanak kétoldalú megbeszélést az abonyi vasútállomáson tapasztalható áldatlan állapotok miatt. A városvezető tisztában van azzal, hogy a vasútállomáson az elmúlt hónapokban számos komoly probléma merült fel. Kerékpárlopások, drogosok, ittas egyének, hajléktalanok, folyamatos szemetelők, a vasútállomás váróját összefirkáló és bemocskoló egyének keserítik meg az abonyiak mindennapjait. 

Pető Zsolt tudja, hogy azok, akik vonattal érkeznek hozzánk más településekről, először a vasútállomást pillantják meg, mely jelen állapotában visszataszító, szégyenteljes jelenség, és rombolja a város imidzsét is.
 

A mai napon polgármester úr felé jelzés érkezett arról, hogy december 2-án több, mint egy órát késtek a vonatok, és az utazni kívánók a fűtetlen, koszos váróban voltak kénytelenek várakozni. Abony Város polgármestere lapunknak elmondta, hogy mindenképpen szeretné, ha véget érnének az utazóközönséget naponta megzavaró és felkavaró bosszantó események, ezért sürgősen tárgyalóasztalhoz szeretne ülni a MÁV vezetőivel. Addig is kéri a lakosság megértését és türelmét. Egy biztos: Pető Zsolt polgármester rendet szeretne tenni végre a vasútállomáson és környékén is. 


Lőrinczy Veronika
2019 november 12 kedd - 11:15:24     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

police-lead-kp.jpgA rendőrség számára fontos a megfelelő utánpótlás!
Ennek jegyében a Ceglédi Rendőrkapitányságon (Cegléd, Rákóczi út 22-24.) 2019. november 29-én (péntek) 09 órától 11 óráig NYÍLT NAPOT tartunk, ahol a rendőri hivatás mindennapjaiba adunk bepillantást. 
 
09:00 Rendezvény megnyitása
09:05 Intézkedéstaktikai bemutató
(Személy ellenőrzése, átvizsgálása. Elkövető üldözése, elfogása, bilincs használatának szakszerű bemutatása, elfogás, előállítás.)
09:45 Videovetítés

Folyamatosan zajló programok:
Rendőrségi felszerelés kiállítás
Ittas és drogos állapotot szimuláló szemüveg
Bűnügyi technika – ujjnyomatolás
Rendőrségi előállító helyiség, távmeghallgató szoba, gyermekmeghallgató szoba megtekintése
 
A rendőrkapitányság toborzó csoportjának tagjaitól a rendezvényen bővebb tájékoztatás kérhető, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni a sikeres jelentkezéshez.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Ceglédi Rendőrkapitányság Vezetősége
2019 november 07 csütörtök - 16:53:44     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

140510-f-wv722-091.jpg2019. november 18-án 8:30-12:00 óra között kerékpárregisztrációra van lehetőség 2740 Abony Ceglédi út 1. szám alatti Abonyi Rendőrőrs épületében!
Megkérnénk a regisztrálni kívánó személyeket, hogy részvételi szándékukat munkanapon 08.00-16.00 óra között személyesen az Abonyi Rendőrőrsön vagy a Rendőrőrs 06-53/505-860 hívószámán jelezzék!
2019 november 07 csütörtök - 09:36:13     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

image.jpgTizenhárom gyanúsított közül tíz főt vettek őrizetbe a ceglédi rendőrök egy összehangolt akció során. Velük szemben az a gyanú, hogy új pszichoaktív anyaggal éltek vissza.
  1. Cegléden,
  2. Jászkarajenőn,
  3. Zagyvarékason,
  4. Jászkiséren,
  5. Szolnokon,
  6. Tápiógyörgyén,
  7. Csépán,
  8. Abonyban és
  9. Újszászon intézkedtek egyszerre kedden a rendőrök, hogy felszámoljanak egy drogárusító hálózatot.
police.hu közleménye szerint több embert előállítottak, továbbá több helyszínen kábítószergyanús, feltehetően új pszichoaktív anyagokat, digitális mérleget, több mint kétmillió forint készpénzt, valamint több fegyvert vagy annak utánzatát foglalták le.
A rendőrök a gyanúsítottaktól feltehetően a bűncselekménnyel összefüggésben szerzett járműveket, készpénzt, műszaki cikkeket és ékszereket is lefoglaltak. A nyomozók tizenhárom főt hallgattak ki gyanúsítottként új pszichoaktív anyaggal visszaélés megalapozott gyanúja miatt, közülük tíz főt őrizetbe vettek, és előterjesztést tettek letartóztatásukra.

Forrás: hvg.hu
2019 október 30 szerda - 09:24:50     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

imgp1712.jpg2019. október 22-től indította az OBB (Országos Balesetmegelőzési Bizottság) a „Látni és Látszani 2019.” közlekedésbiztonsági kampányát. Az akció arra épít, hogy a közlekedésbiztonság társadalmi ügy és csak akkor lehet eredményes, ha annak fontosságát, kockázati tényezőit a közlekedés minden résztvevője felismeri és tesz is érte.
Az ősszel bekövetkezett balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik a járműveiket. Ebben az időszakban a járművezetők egyik fontos felelőssége, hogy a járművek felkészítéséről gondoskodjanak, emellett fordítsanak kellő figyelmet saját látásuk fontosságára is. 
A kampány során a gépjárművezetők figyelmét a saját gépjárműveik felkészítésére (többek között fényszórók, szélvédő tisztán tartása, fékberendezések működése stb.), illetve saját látásuk vizsgálatának fontosságára hívjuk fel. Az ingyenes gépjármű átvizsgálásának, illetve optikus általi látásvizsgálat lehetőségével a közlekedésben résztvevők a www.latnieslatszani.hu oldalon tájékozódhatnak, mely oldal folyamatosan frissül.
A kampány másik fontos feladata a gyalogosok és a kerékpárosoknak a figyelemfelhívása a láthatóságuk szempontjából.
Az Abonyi Rendőrőrs Abony Város Önkormányzatával együttműködésével közös akciót szervezett 2019.október 29-én, amelynek során a rendőrök és közterület-felügyelők fényvisszaverő láthatósági mellényt osztottak az egynyomon haladó kerékpárosoknak.
A pozitív visszajelzéseknek hála a jövőben is folytatja a Rendőrőrs és az Önkormányzat a közlekedésbiztonsági akcióját.  
 
 
imgp1710.jpg 
 
imgp1711.jpg
 
Az abony.hu-nak beszámolt: András Hunor Lehel r.fhdgy.
Fotók: Jandácsik Pál
(A nagyításhoz kattintson a képekre!)
2019 október 29 kedd - 14:10:44     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

dsc00170.jpgOktóber 29-én Pető Zsolt polgármester egy ülést hívott össze az irodájában, amelynek tárgya a Mindenszentek hosszú hétvégéjével kapcsolatos közbiztonság, vagyonvédelem, forgalmi rend változás volt. Az ülésen részt vettek az önkormányzat osztályvezetői, András Hunor Lehel őrsparancsnok, Jandácsik Pál és Fábián Márton közterület-felügyelők, illetve Juhász Pálné, aki az abonyi polgárőrséget képviselte. Az ünnepek köré szerveződő hosszú hétvégék általában nagyon nagy nyüzsgéssel járnak, amelyek a különféle problémák melegágyai. A városvezetés számára nagyon fontos, hogy ezeket a problémákat megelőzzék, illetve gyorsan orvosolják, hogy a lakosok a Mindenszentekre tudjanak koncentrálni.

Jandácsik Pál
2019 október 16 szerda - 16:49:23     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorseg.jpg

A Pest MRFK Vezetője rendészeti szakterületre PÁLYÁZATOT hirdet járőrtárs beosztás betöltésére!

Pályázati követelmények:
- betöltött 18. életév,
- büntetlen előélet,
- cselekvőképesség,
- magyar állampolgárság,
- állandó belföldi lakóhely,
- érettségi bizonyítvány
- fizikai, pszichológiai, egészségügyi alkalmasság,
- pályaalkalmassági elbeszélgetés eredményes minősítése,
- kifogástalan életvitel, illetve hozzájárulás annak a szolgálati viszony létesítése előtti, valamint a szolgálati viszony fennállása alatti ellenőrzéséhez.

A felvételt nyert pályázók 5 hónapos időtartamú iskolarendszeren kívüli moduláris képzésben vesznek részt. A képzés várhatóan 2020. február 17-én indul az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban. A képzést követő sikeres vizsga esetén őr-járőrtárs rész-szakképesítést szereznek.

Bérezés:
- a képzés első két hónapjában a modulzáró vizsgáig bruttó 195.000 Ft/hó munkabér, - a modulzáró vizsga sikeres letételét követően, a hivatásos szolgálati jogviszonyba lépés napjától bruttó 201.000 Ft/hó alapilletmény és egyéb pótlék (nyelvpótlék, éjszakai, készenléti pótlék), valamint juttatás (cafetéria, lakhatási támogatás, ruhapénz, munkába járás költségtérítés, egyéb utazási és mobiltelefon tarifacsomag kedvezmények).

A pályázattal kapcsolatban felvilágosítást a Ceglédi Rendőrkapitányság hivatalvezetője, vagy személyügyi előadója ad a 0653/310-066-os telefonszámon, valamint személyesen a Ceglédi Rendőrkapitányságon hivatali munkaidőben. 

A toborzók elérhetők továbbá személyesen az alábbi helyeken és időpontokban:
- Albertirsai Rendőrőrsön 2019. november 05-én 9-11 óra között 
- Abonyi Rendőrőrsön 2019. november 06-án 8-10 óra között
- Jászkarajenői Rendőrőrsön 2019. november 06-án 10:30-12 óra között.

A pályázatra jelentkezés határideje: 2019. november 30.
2019 szeptember 27 péntek - 16:38:07     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

gyujtogato.png2019. július 28-án vasárnap éjjel az Abokom Tamási Áron utcai telephelyén több robbanás történt, miután egy ismeretlen elkövető egy égésgyorsító anyagot tartalmazó üveget dobott a helyszínre. Ennek következtében a színben tárolt traktorok és teherautó, valamint hozzátartozó adapterek leégtek. Tetemes, több mint harminc millió forintos anyagi kár keletkezett ezzel. A Ceglédi Rendőrfőkapitányság ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.
Augusztus közepén ugyancsak történt egy ehhez hasonló incidens, amely következtében szerencsére nem történt anyagi kár.
Ezen a héten több olyan személyt is őrizetbe vett a nyomozóhatóság, akik összefüggésbe hozhatók voltak a cselekménysorozattal, majd végül egy személynél előterjesztést tett a Ceglédi Járási Ügyészségnek az előzetes letartóztatás elrendelésére.
A bíróság harminc napra elrendelte a feltételezett elkövető letartóztatását, ez azonban nem jogerős, mert az illető fellebbezést nyújtott be.
 
Dr. Göblyös Péter, a Ceglédi Járási Ügyészség vezető ügyészének beszámolóját IDE kattintva megtekinthetik!
 
Forrás: CRK, Ceglédi Városi Televízió
 
2019 szeptember 26 csütörtök - 09:50:56     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorseg.jpgKerítésnek ütközött egy kisteherautó csütörtökre (szeptember 26.) virradóra Abonyban, az Alkotás utcában. - áll a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivőjének a tájékoztatásában. - Az ütközés következtében a kerítés bedőlt, az autó forgalmi akadályt okozott. A ceglédi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt.


2019 szeptember 22 vasárnap - 14:01:59     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

dscn5685.jpgHatvan darab nagyméretű körbála, valamint hatvan darab kisebb szalmabála kapott lángra még pénteken este (szeptember 20.) Abony külterületén - áll a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivőjének a tájékoztatásában. - A lángokat szombat reggelre sikerült eloltani a ceglédi hivatásos tűzoltóknak. A tűz száz négyzetméteren égett, épületeket nem veszélyeztetett.

Fotó: PMKI Cegléd HTP
Oldal:  1 2 3 ... 32 33 34
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények