Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Letölthető dokumentumok/ Nyomtatványok/ Kérelmek

 
Hatósági és Szociális Ügyek Osztálya letölthető dokumentumai

    
    
 - Tájékoztató a fúrt/ásott kút létesítésének engedélyezéséről -2020   (kizárólag háztartási vízszükségletet kielégítő kút esetében)

 - Kútfúrás engedélyezési adatlap
 
 
 
 
 
Hatósági dokumentumok
 
 

 
     - Telepengedélyezési eljárás leírása

     - Telepengedély nyomtatvány

     - Kérelem - Üzlet működési engedélyének kiadására

     - Birtokvédelmi kérelem nyomtatvány és tájékoztató

     - Házszámigazolás kérelem és leírás

     - Bejelentőlap méhvándorláshoz (Felülvizsgálat dátuma: 2014.05.09.)

     - Bejelentőlap méhtartáshoz (Felülvizsgálat dátuma: 2014.05.09.)

     - Ebösszeíró adatlap 2016

     -
Külterületi irányított égetés engedélyezéséhez     tájékoztató     kérelemGazdasági Osztály
letölthető dokumentumai

     - Bevallás helyi iparűzési adóelőleg kiegészítéséről állandó iparűzési tevékenység esetén   
     - Bevallás ideiglenes jellegű iparűzési tevékenység esetén  
     - Bejelentkezés, változás bejelentés

GÉPJÁRMŰ ADÓHOZ:

     - Adatbejelentés a gépjárműadóról

   

KOMMUNÁLIS ADÓHOZ:

     - Adatbejelentés a magánszemély kommunális adójáról

     - Megállapodás adóval kapcsolatos kötelezettségekről és jogokról

 
ÉPÍTMÉNYADÓHOZ:

     - A lakáskiadás jövedelméből adót kell fizetni! - SAJTÓKÖZLEMÉNY -

     - Adatbejelentés, az épület, épületrész utáni építményadóról

     - Kiegészítő lap építményadó adatbejelentéshez

     - Megállapodás adóval kapcsolatos kötelezettségekről és jogokról

     - Bevallás a településkép védelmi települési adóról

     - Adatbejelentés a reklámhordozó utáni építményadóról
 
    
Településfejlesztési Osztály letölthető dokumentumai:
 
 
 
Főépítész letölthető dokumentumai:

 
     - Településképi bejelentési eljáráshoz

(A dokumentációt 1 pld-ban kinyomtatva is kérjük benyújtani!)

" Az eljárásra előterjesztendő vázlatterveket digitálisan a főépítész villámposta címére  farkas.zsolt@abony.hu> kell küldeni először előzetes egyeztetésre. Az egyeztetést követően a jogszabályi előírásoknak megfelelő, illetve az egyeztetés soránpontosított tartalmú dokumentációt végleges formátumban a kérelemhez szintén meg kell küldeni a főépítész villámposta címére  farkas.zsolt@abony.hu> "