Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2015 október 13 kedd - 18:26:58     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

A Városunk Fejlődéséért Egyesület hatodik alkalommal szervezte meg a mellrák megelőzése céljából a bátorító, figyelemfelkeltő sétát. A program részeként a Bihari János Zeneiskola növendékei adtak színvonalas műsort, majd Dr. Cornides Ágnes  a Pest megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály szűrési koordinátora tartott előadást a lakosság népegészségügyi helyzetéről, a szűrések fontosságáról. Ezt követően Dr. Szabó Éva Radiológus Főorvos Abony Város Díszpolgára „Amit a mellrák megelőzéséről tudni kell” címmel adott tájékoztatást. A műsor, és az előadások után kezdődött a közös séta az Abonyi Fúvószenekar és Mazsorett Csoport közreműködésével, a Kultúra Házától a Báthory és Jókai úton vissza a Főtérre. A rendezvény fővédnöke Romhányíné Dr. Balogh Edit Abony Város Polgármestere volt. 
 
A rendezvény támogatói: Abony Város Önkormányzata; Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrs; Abonyi Polgárőr Egyesület; Abonyi L.Művelődési Ház Könyvtár; Kunfalviné Ujszászi Katalin; Pintér József vállalkozó; Bihari János Zeneiskola és az Abonyi Fúvószenekar és Mazsorett Csoport    
 
Varga Sándorné                                                                                
Városunk Fejlődéséért Egyesület Elnöke    
 
A fotóra kattintva megtekinthető a képgaléria! (Fotó: Szilágyi Tamás)

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz