Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2015 november 08 vasárnap - 14:51:35     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

Ennek nagyon szép példája mutatkozott meg a 2015. november 7-re szervezett „Mikes-tó” környezetének fásításánál. A Városunk Fejlődéséért Egyesület kezdeményezte a tó körüli önkormányzati terület növénytelepítését. A kezdeményezésünkhöz harmincöt fő csatlakozott. A segítők között voltak: Polgármester Asszony, a képviselő-testület tagjai, az 5. sz. választókerület képviselője, önkormányzati dolgozók, a tó környékének lakosai, és természetesen az Egyesület tagjai.   Az „Ültess fát a jövőnek” programunk keretében 300 db gyors növekedésű fa, sövény került szakszerűen elültetésre, ezzel biztosítva egy szép ligetes terület kialakítását. Az Egyesület által biztosított facsemetéken kívül lakossági felajánlások is érkeztek, így Tóth Ernő, Tóth Ferenc és Polyák Istvánné abonyi lakosoktól. A ködös, hideg délelőtti munkában jól esett a forró tea, amit Mészáros István vendéglős és Mészáros László a választókerület képviselője biztosított.   Egyesületünk részéről köszönjük ezt az összefogást és segítőkészséget, bízva abban, hogy ezzel egy szép, élhető, a tóhoz méltó környezetet tudtunk létrehozni. 
                                                                               
Varga Sándorné                                                                                   
Városunk Fejlődéséért Egyesület Elnöke   
 
A galéria a fotóra kattintva elérhető!

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz