Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2015 november 30 hétfő - 11:29:06     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

A Rozsdás Kft-t az abonyi Antal Sándor feleségével alapította 1988-ban. A vállalkozás bölcsője a családi háznál volt, és az akkori gazdasági helyzetben lehetőség nyílott a fejlődésre.
 
- A MÉH vállalat szolnoki telepén dolgoztam 17 évig gépkocsivezetőként. Később alkalmam nyílt rá, hogy megvásárolhassak egy önrakodós autót 212 e Ft-ért. Tulajdonképpen ezzel indultunk el, aztán 1991-ben a jelenlegi, Baross úti telephelyünkre költöztünk kezdetben bérlőként, végül 1995-ben megvásároltuk az ingatlant. 2001-ben végeztünk egy felmérést a környéken, hogy hol nagyobb az ipar, és annak eredményeként Kisújszálláson is létesítettünk egy begyűjtőt. Azóta két telephelyünk van, Abonyban és Kisújszálláson – mesél a kezdetekről Antal Sándor ügyvezető úr.
 
A vállalkozás fő tevékenységi köre a vas- és színes fémhulladék gyűjtése, kereskedelme, illetve a veszélyes hulladékgyűjtés- és kezelés, melyet a kisújszállási telepükön végeznek.
 
A képgaléria a fotóra kattintva tekinthető meg. Fotó: Szilágyi Tamás és Rozsdás Kft.
 
A fémhulladékokat helyben dolgozzák fel
 
- A hulladékokat vagy a lakosság hozza be, vagy mi megyünk érte. Ma már 84 céggel állunk kapcsolatban, kihelyezett konténereink vannak, melyeket önrakodós autóinkkal hordjuk be az abonyi és kisújszállási telepünkre. Mindkét helyen 60 tonnás, digitális kijelzős hídmérleg segíti munkánkat – avat be a gyakorlati folyamatokba az ügyvezető.
 
A beszállított hulladékok feldolgozása aztán helyben történik, melyhez megfelelő gépparkkal rendelkeznek. Munkájuk során bálázóval, ollózóval; plazmavágó gépekkel (a speciális anyagok vágásához), kábelnyúzóval és daráló gépekkel dolgoznak. Hulladékkezelő csarnokot is építettek. A feldolgozott fém hulladékot belföldi és külföldi acélműveknek értékesítenek. A vásárlói kört erősíti Szlovákia, Szlovénia, Olaszország és Ausztria is.


Olvasd tovább...

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz