Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 július 26 csütörtök - 10:01:41     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

egyedul_nem_megy_alapitvany_tabor_abony_abonyi_abonyban_abony.hu_2018.jpg   - Hosszú idő elteltével június 25-június 30. között alapítványunk újra nyári táborozást szervezett. A Barati Ifjúsági és Családi üdülőbe utaztunk Balatonszárszóra, vonattal - tájékoztatta lapunkat az Egyedül Nem Megy Alapítvány.

   - Fiataljaink nagy örömmel és érdeklődéssel vettek részt minden programban, tartalmasan telt az idő a pihenésünk alatt. Az időjárás nem volt igazán kegyes hozzánk, háromszor sikerült megmártóznunk a tábor saját strandszakaszán, 21-22 °C volt a víz. A bátrak már első nap úsztak egyet. Nagyon sokat társasjátékoztunk, sétálva felfedeztük a környéket, hattyúkat etettünk, sütöttünk sütit, kézműveskedtünk, Tihanyba kirándultunk hajóval, voltunk bobozni, a gömbkilátóban, íjászkodtunk,  kicsit buliztunk is, filmet néztünk, sportoltunk. Minden reggelt kötelező tornával indítottunk. Hazautazásunk napján színházi előadáson vettünk részt a Csukás Színházban, ahol a Micimackó musicalt tekintettük meg - egészítették ki a beszámolót. 

   - Nagyon színvonalas ellátásban volt részünk, szép volt a környezet, finomak az étkezések, köszönjük a tábor személyzetének a kitüntető figyelmet! Mivel nagyon jól éreztük magunkat, reményeink szerint jövőre ismétlés következik! Várjuk a táborozni vágyók jelentkezését! - tette hozzá a helyben működő egyesület.

Abony.hu
 

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz