Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 december 21 péntek - 11:22:37     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

   A Szolnokon, a Tószegi út 21. szám alatt lévő Hetényi Géza Kórház területén működő Szolnoki Referencia Mosodák Zrt. üzeme női munkaerőhiánnyal küszködik. Olyan közfoglalkoztatottak jelentkezését várják, akiket érdekelnének az alábbi munkalehetőségek:

Két munkaterületen keresnek munkatársakat az alábbiak szerint:

1. Varrónő: 1 fő szakképzett, napi 8 órás egy műszakos munkarendben. Munkakezdés ideje reggel 6 óra.
Bérezés: 180.500 Ft alapbér, 5.000 étkezési hozzájárulás, harmadéves Bónusz 12.000 Ft.

Szakképesítés nélkül is tudunk varrónőt alkalmazni, viszont természetesen megfelelő gyakorlattal, rutinnal kell rendelkeznie. A bérezése természetesen nem azonos a szakképzetthez képest. Megegyzés kérdése. (A varrási feladat lepedők varrása, zipzárak, zsebek varrása, patentozás.) A varrási feladatokat nem normára kell végrehajtani.

2. Textilfeldolgozó: 2-3 fő 8 általánost végzett, napi 8 órás egy műszakos munkarendben. Munkakezdés ideje reggel 6 óra.
Bérezés: 150.000 Ft alapbér, 5.000 étkezési hozzájárulás, harmadéves Bónusz 12.000 Ft.

Kalander vasaló gépbe lepedők adagolása, nagyüzemi vasaló, szárító kezelés, ruha hajtogatás, egység képzés.

A bejárás költségét a jogszabályban előírtak szerint térítjük.

Bővebb felvilágosítást telefonon, ill. személyesen, ha befárad üzemünkbe, tudok biztosítani.

Elérhetőség:
Vigh Tibor üzemvezető
Tel.: 06-20/311-6604
E-mail cím: vigh.tibor@rmzrt.hu (az önéletrajzok elküldéséhez)


Olvasd tovább...

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz