Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2015 november 24 kedd - 19:02:03     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

Egyszer egy víz-gáz- és fűtésszerelő szakember gondolt egy nagyot és merészet, és egy másik vállalkozóval összefogva csőcsatlakozók és csőkarimák gyártásába kezdett Abonyban. Útjaik aztán 1998-ban különváltak, és 2000-ben megalakult a vállalkozás a jelenlegi felállásban. Akkor Pintér József, az ötlet megálmodója úgy döntött, hogy néhány dolgozónak, akik a cégnél voltak ipari tanulók - munkájuk elismeréseként – részesedést ad a cégből, így a Pintér és Társa Kft. vezetését öten folytatták tovább. Közben, ahogy az lenni szokott, lemorzsolódtak, de három abonyi szakember erős bástyaként áll a vállalat élén továbbra is; Pintér József, Gyigor Sándor és Sass Tamás, akik szakágakra bontva irányítják a kft-t.   

A folyamatos megrendelések alapján dolgozó Pintér és Társa Kft. csőcsatlakozó idomok és csőkarimák gyártásával foglalkozik, amely a cég fő profilja.   

- Vannak alprofiljaink is. Most fejlesztettünk, a cég felvette tevékenységi körébe a csarnokgyártást is. Már vannak árajánlat szintű munkáink. Ugyanilyen jellegű csarnokok építéséről van szó, mint ami itt készült – egészítette ki a vállalkozás tevékenységeit Pintér József, a cég létrehozója.

A fotóra kattintva az új csarnok építéséről készült galériát tekinthetik meg!

Sikeresen pályáztak telephelybővítésre   

A vállalkozás 2014-ben pályázott telephelybővítésére, mely 59 millió Ft-os pályázati támogatással, több mint 100 millió Ft-os önrészből valósul meg a Ceglédi úton.   

- Azért választottuk ezt a helyet a telephely bővítésére, mert itt rendelkezésünkre áll több ezer m2 terület. 2000 óta ezen a telepen dolgozunk, és már aktuális volt egy új üzemcsarnok megépítése. Ezen kívül még két másik helyen dolgoztunk, de azokat meg akartuk szüntetni, egyrészt azért, mert kinőttük, másrészt azért, mert egy helyen akarunk összpontosulni. A terület nagyon szűk, ezért össze kellett egyeztetni, hogy a termelés is haladjon és az építés is. Későn tudtuk elkezdeni a munkálatokat különböző okok miatt, de kaptunk határidő-hosszabbítást. A területet feltöltöttük, megemeltük. Így most sok embernek tudtunk munkát adni. Az önkormányzat is segített, biztosította a terület átminősítését, hogy ipari jellegű legyen a státusza, mert ez a beruházás feltétele volt. Mivel a Képviselő-testület együttműködő volt, ezzel előre tudtunk lépni. Több önkormányzati képviselő is megkeresett bennünket, felajánlva támogatását. Régebben, amikor kertészet volt itt, akkor a belső telken üzemeltünk. Aztán a kertészetet megvettük, a mellettünk lévő épületet lebontottuk. Nagyon megváltozott a környék, mióta itt vagyunk. Egy kis ipari övezet alakult ki a Ceglédi út ezen szakaszán – mondja Pintér József, a kft. alapítója, miközben körbevezet az újonnan épült csarnokban.   Az új, 1500 m2-es csarnok több mint háromszorosa annak az épületnek, ahol jelenleg a termelés folyik. Az új épületben 1300 m2 lesz a műhely területe, 200 m2 pedig az irodai helyiségek és szociális blokk.   

- Álmodozunk, hogy ne legyen holt tér, ezért a padlástérben irattár és reprezentációs helyiség, valamint sporthelyiség készülne a dolgozóknak – mondja Pintér József cégvezető.  

A dolgozók biztosnak érzik munkahelyüket   

A jelenleg 39 főt foglalkoztató cég alkalmazottjai örülnek az új csarnoknak. A munkakörülmények is megváltoznak. Míg a régi típusú műhelyben nyáron meleg van, addig az új csarnok hőszigeteltsége miatt a modern anyagoknak köszönhetően hűvösebb. Az új csarnok azonban már most szűknek tűnik.   

- A dolgozók érzik, hogy munkahelyük még biztosabbá válik azzal, hogy fejlődik a cég. Nekünk is nagy előrelépés az új csarnok építése, mert rengeteg olyan gépünk van, amit nem tudtunk üzemeltetni azért, mert nem volt helye. A fénykorunkban egyébként 45-en voltunk, aztán voltunk 20-an is. A pályázati kiírás feltételeket szabott, 28 fővel határozta meg a minimális létszámot, amit három évig tartanunk kell. A munka mennyisége azonban megkívánja a jelenlegi közel 40 fős létszámot. Sokat ér az abonyiaknak, hogy munkát adunk nekik, mert nem kell vidékre utazniuk. Úgy gondolom, hogy elfogadható a fizetés is. Rengeteg a vidéki jelentkező, akik kb. 200 Ft-tal kevesebbet keresnek, mint az itteni dolgozók – mondta Pintér József a dolgozói létszámra vonatkozó kérdésünkre.

Az ország egész területére és külföldre is szállítanak   

A kezdetben kis létszámmal induló cég az évek hosszú sora alatt behálózta Magyarország egész területét, termékeik az ország számos pontjára eljutnak, de szállítanak külföldre is, kisebb számban Szlovákiába, Németországba, Csehországba, a fő szempont mégis az, hogy itthonra gyártsanak. A megrendelések zömében sürgős határidővel érkeznek, ezért azonnal gyártanak, majd a megrendelt terméket saját gépjárművel elszállítják a megrendelő részére az ország bármely területére és külföldre, akár 2000 km-re is.   

- Az ár szempontjából észrevettük a gazdasági válságot, nyomottabbak lettek az árak, de összeszedjük azt a mennyiségű munkát, hogy stabilan tudjunk működni. A csőkarimák árai 10 ezer forinttól akár 2 millió forintig is terjedhetnek. Tehát az egész pici karima 10 ezer forint, de van olyan magas is, hogy ha felállítjuk, akkora, mint egy szekrény - az már persze 1 tonna súlyú, és az ára kb. 2 millió forint. Rengeteg munka van egyébként a karimákkal, ami nem látszódik rajta. Magyarországon nagyon ismertek vagyunk, ha azt mondják szakmai berkekben, hogy „Pintér karima”, akkor tudják, hogy miről van szó – mesél a részletekről Pintér József.

Jó a viszony a lakossággal   

A vállalkozás felvásárolta a szomszédos ingatlanokat, egyrészt hogy növeljék a védőtávolságokat a lakosság felé, másrészt, hogy legyen mozgástér. A zaj tekintetében a határértékeken belül mozognak, a lakosság nem panaszkodik.   

- Megszüntettük az éjszakai és a hétvégi műszakokat. Nincs panasz, az emberekkel jó a viszonyunk a környéken. Ha hozzánk fordulnak segítségért, pl. hegesszünk, vagy vigyünk el valamit, azonnal megcsináljuk. Tartjuk a jó viszonyt. Látszódik, hogy van távolság a lakosságtól és készül majd egy védő fásítás, ami zajszigetelő is lesz – mutatja a vállalkozás területének határait a cégvezető.

Megterhelő a vasipari munka, még sincs elvándorlás   

Az alkalmazottak fix munkaidőben dolgoznak. Reggel kezdenek, délután végeznek. Munkaruhát évente kétszer kapnak, ami általában a legtöbb helyen éves gyakorlat szokott lenni. 

- Nagyon minimális az az eset, amikor túlórázni kell. Úgy gondolom, hogy a vasipari munka nagyon megterhelő. Egy zárt műhelyben - bár nyitva van az ajtó, attól függetlenül zárt a műhely - dolgoznak. A gépek elég komoly hőt fejlesztenek. Vannak hegesztő munkások is, akik szintén hővel dolgoznak, és ez monoton munka. A zaj magas műhelyen belül, de mire kijutna a lakossághoz, addigra eltompul, de elképzelheti bárki, hogy egész nap ott állni a gép mellett, és az zúg, zúg, zúg, az „kegyetlen”. Én tudom, hogy ez mivel jár. Szerencsére ennek ellenére sincs elvándorlás, ami mindent elmond. Egy-egy előfordul, de ennek inkább családi okai vannak – mondta elégedetten Pintér József.

Gyakran szponzorai a városi rendezvényeknek   

A Pintér és Társa Kft. jelentős támogatója a városi rendezvényeknek, sporteseményeknek. Saját labdarúgó csapatával folyamatos résztvevője a városi labdarúgótornáknak. Többször megkapták „Az év szponzora” díjat, és „Abonyiak Abonyért” kitüntetésben is részültek.   

Folyamatban van az engedélyeztetés   

Az esőzés visszavetette a tereprendezései munkákat, de már csak az utolsó simítások vannak hátra, és az engedélyeztetés van folyamatban. Ezt követően várható az új csarnok hivatalos átadója.

A Pintér és Társa Kft. többnyire jó kapcsolatot ápol a helyi vállalkozásokkal. - Oda-vissza segítünk egymásnak. Annak nincs értelme, hogy vállalkozás-vállalkozással a végtelenségig háborúzzon vagy haragot tartson, mert mindig a békességre kell törekedni. Ezt sokan elfelejtik – summázta véleményét Pintér József cégvezető.   

Abony Város Önkormányzata nevében gratulálunk a fejlesztéshez, és további jó vállalkozást kívánunk!   

Cikk: Darányi Erika 
Fotó: Szilágyi Tamás   

Az alábbiakban a cég elérhetőségét tesszük közzé:   

Elérhetőség: 
Cég neve: Pintér és Társa Kft. 
Székhely: 2740 Abony, Ceglédi út 61. 
Tel.: +36-53-562-195 
Fax: 36-53-562-196 
Web: www(pont)karimagyartas(pont)hu 
Cégvezető: Pintér József, Gyigor Sándor, Sass Tamás   

Látogassanak el a Pintér és Társa Kft. honlapjára, ahol megtekinthető a cég által gyártott termékek széles választéka! www.karimagyartas.hu