Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 augusztus 31 péntek - 11:49:17     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

horgasztabor_abonyban_abonyi_horgasz_egyesulet_abony_abony.hu_2018.jpg   Az Abonyi Horgász Egyesület 2018-ban is megrendezte a népszerű, gyermek horgásztáborát.

- A népszerűséget igazolja, hogy 27 gyermek részvételével indult el a tábor augusztus 06-án. Köztük lányok is képviselték a női horgásztársadalmat. Idén 230.000,-Ft támogatást kaptunk a Mohosz-tól a program lebonyolítására - tájékoztatta lapunkat Molnár Károly, a helyi egyesület vezetője.

   A tábor idején a szervezők mindent elkövettek azért, hogy a kis horgászpalánták a kellő elméleti és gyakorlati oktatásban megszerzett tudást a vízparton is kamatoztassák.

   Az egyesület vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy a múlt évhez hasonlóan egy éjszakát sátrakban, a tóparton töltöttek a táborozók. Ennek keretében a szülőkkel közösen, tábortűz mellett egy jó bográcsos vacsorát fogyasztottak el és természetesen megismerkedtek az éjszakai horgászat rejtelmeivel is. Az apró horgászok világító patronokkal tették színessé a tavak partjait ezen az éjszakán.

   - Ebben az évben egy kis bemutatót kaptak a gyermekek a bojlis horgászat világábából Varga Bálint jóvoltából - tért ki a részletekre Molnár Károly. - Bálint az Abiotic Carp Team keretein belül az alábbi témákban tartott bemutatót: Miért ne lopd a halat?, A halakkal való kíméletes bánásmód és eszközei, Abiotic termék bemutató és a dobócsövezés.

   Az idei évben sem maradhatott el a horgászverseny, melyre hétvégén került sor. A megmérettetés szép eredményeket hozott. A győzteseket és a legnagyobb halat fogó horgászt értékes ajándékokkal díjazta az egyesület. A tábor zárásaként - közös pizzázás mellett - minden résztvevő horgászpalánta egy erre az alkalomra készített pólót és egy kis ajándékot kapott.

- Ezúton is szeretném megköszönni minden családnak a segítséget, ill. minden horgásznak, aki részt vett az oktatásban, a felügyeletben és mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult, hogy ez a hét valóban felejthetetlen élménnyé váljon a gyermekek számára - zárta gondolatait a horgászklub vezetője.

Az Abony.hu-nak beszámolt Molnár Károly, az Abonyi Horgász Egyesület vezetője.
Kiegészítette: Darányi Erika