Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 október 01 hétfő - 16:44:41     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

   Szeretnénk köszönetünket és nagyrabecsülésünket kifejezni azoknak akik hozzájárultak és segítségünkre voltak az idei Érzékenyítő Napunk sikeres lebonyolításában. 

   Nagy örömünkre szolgált a sok érdeklődő, a személyes és közösségi médiás hozzászólás, bátorítás, köszönjük a támogatójegyek vásárlását és a színházi előadáson való részvételt.

   Köszönjük a flasmob felkészítő tanárainak, a diákoknak és a gimnazistáknak hogy szereplésükkel emlékezetessé és vidámmá tették a napot. 

   Nagyon örültünk neki, hogy a Képviselő-testület részéről dr. Egedy Zsolt, Mészáros László, Fehér Endre, Gulykáné Gaál Erzsébet és dr. Balangó László figyelemmel kísérte, támogatta és részt vett rendezvényünkön.

Támogatóink voltak:
Abony Város Önkormányzata
Abonyi Lajos Művelődési Ház és Múzeumi Kiállítóhely 
Kinizsi Pál Gimnázium
Mészáros Vendéglő 
Innoven Kft. 
Lila Akác étterem 
ABONETT Kft.
Julius Design Kft. 
Ilmatex Kft.
Pásztiné Bevíz Edit - Mozgástanoda 
Szabó-Bau Kft. 
Nagy Attila /Tutó/ 
Harogonics Sára - Járdány Bence
Várhalmi Sándor 
Járdány Vanda 
Halasi Olivér
Barati László – HANE
Darányi Erika – Szilágyi Tamás

   Az abonyi vállalkozásoknak kiküldött levelünk eredménye, hogy Mészáros István vendéglős és az ABONETT Kft. továbbra is támogatja munkánkat.

   Köszönjük partner szervezeteinknek, hogy jelenlétükkel, kerekasztal-beszélgetésünkön való aktív részvételükkel megerősítették a köztünk lévő kapcsolatot.

   Kérjük,  kísérjék figyelemmel továbbra is munkánkat, segítő szándékunkat, felajánlásaikat továbbra is köszönettel fogadjuk!

Egyedül Nem Megy Alapítvány kuratóriuma
és szülői csoportja                                                                                                      www.egyedulnem.com

A Kerekasztal-beszélgetésen részt vettek:
Györe Zsuzsa Albertirsai Szociális Segítőház   
Deákné Orosz Zsuzsanna Abonyi Családsegítő és Támogató Szolgálat   
Szabóné Ferenczi Mária    -  „  -  
IRMÁK Nonprofit Kft. Huszár Viktória intézményvezető védőmunkahely, lakóotthon 
Boris-Malik Ildikó
DOWN Alapítvány Budapest Szepesy Andrea lakóotthon vezető 
Liget úti Lakóotthon Szolnok Tarjányi Erika   
Milusné Ági Töredék Világ Alapítvány Cegléd  
Pocsai Zsuzsanna Kamasztanya Szolnok
Benke Zoltán igazgató Abonyi Speciális lakóotthon
Gál Károly református lelkész
Máltai Szeretetszolgálat Szolnok Kiss Judit nappali intézményvezető Szolnok
Én is Vagyok Egyesület Szolnok Kardos Krisztián és 2 munkatársa

Felmerült témák: nappali foglalkoztató, fejlesztőház - nyitott műhely, akkreditált foglalkoztatás, fejlesztő foglalkoztatás feltételrendszere, támogatott lakhatás és lakóotthon közötti különbség, intézményi ellátások az ellátottak szemszögéből, kapcsolatépítés további együttműködés partnerszervezetekkel 

Vendégeink voltak továbbá: Klikk Ceglédi vezetősége
és Diák Média Csapata