Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2019 március 04 hétfő - 15:14:26     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

   Az Abonyi KID FC U14/15/16-os csapata meghatározó szereplője volt a téli teremtornáknak. A csillogó érmek mellett a Legjobb Kapus, a Gólkirály és a Legjobb Játékos címeket is bezsebelték az abonyi focisták. Némedi Tivadar edző beszámolója.
 
   Január második hetében kezdtük meg a felkészülést a tavaszi szezonra. Komoly munka van már a csapatban, szinte minden héten kaptunk meghívást valamilyen rangos tornára, amelyek véleményem szerint nagyszerűen szolgálták a felkészülésünket. A hazai rendezésű Kid Kupán U14-es korosztályban bronz, az U16-os korosztályban ezüstéremmel zártuk a napot. A kisebbeknél nem voltam elégedett, annak ellenére sem, hogy veretlenül lettünk harmadikok, mert a játék számomra csalódáskeltő volt. Az idősebb korosztályunk - miután legyőzte a rivális Cegléd csapatát -, nagyszerű estét szerzett a kilátogató nézőknek. Ez több szempontból is egy nagyon fontos üzenetű győzelem volt, Dudok Máté pedig a Torna Gólkirálya lett.
 
   A XVI. Kolláth Béla Emléktornán a 2005-ös korosztályban a bronzérem mellett Kelemen Kristóf lett a legjobb kapus. A 2006-osok ezüstérmet szereztek, a gólkirályi címet pedig Kovács Bence zsebelhette be. Pár héttel később a Kunhegyesi Tornán Bencét választották a legjobb játékosnak, a csapat pedig nagy csatában lett harmadik. A 2004-eseknél a Szarvasi Kupán sajnos a bronzmeccsen büntetőkkel alulmaradtunk, viszont a torna gólkirályát mi adtuk, Dudok Máté személyében.

                                             
 
- Hogyan értékeled az elmúlt teremtornákat, mi ilyenkor a célkitűzés?

Azt mindenképen elértük, hogy már senki sem kezel minket „kiscsapatként”, mert ezeken a rangos tornákon, ahol meghatározóak tudtunk lenni, azt mutatja, hogy folyamatosan fejlődik a csapat és a klub egyaránt. Kosaras Misi, a csapat kapusedzője is ott volt a csapattal a tornákon, aki nagyon sokat segített abban, hogy ennyire eredményesek tudjunk lenni.

                                                         

- Ebben a korosztályban mennyire számít az eredmény?

Azt gondolom, hogy az U14-es korosztálytól már mindenféleképpen számít, mint ahogy természetesen a képzés is, ezt kell összhangba hozni. Szerencsére beigazolódik az elméletem, hogy ahol jó a képzés, ott eredmény is van. Hosszú idő óta az utánpótlás bajnokságok serdülő korosztályától a bajnoki címért küzdünk minden évben, ami jól mutatja, hogy milyen komoly szakmai munka folyik a helyi utánpótlás-képzésben egészen az óvodás korosztálytól kezdve az idősebbekig, ahol az edzők nagyszerű munkát végeznek. A feltételek pedig egyre inkább adottak a minőségi munkavégzésre, nagyon komoly fejlődésen megy keresztül az egyesületünk. 

                                          

- Mi volt a legnagyobb különbségű győzelmetek? 

Különböző közösségi oldalakon mindig mosolyogva olvasom, amikor az utánpótlás bajnokságokban több csapatnál elégedetten posztolnak 10, esetleg 20 gólos különbségű győzelmeket. Nekem ez kicsit veszélyes gondolkodásnak tűnik, nálunk ilyen nincs, mi szerényen kezeljük a nagyarányú győzelmeket, mert fontos, hogy tiszteld az ellenfeledet és a futballt. 

- Mikor kezdődik a bajnokság és mire számítotok a tavaszi szezonban? 

Március első felében kezdődik végre a kinti U14-es és U16-os bajnokság. Célunk, hogy a bajnokság végére mindenki büszke lehessen majd ránk. Az U14-es bajnokság kiegyensúlyozottabb, szorosabb eredmények vannak, a nagyobbaknál a hátsó régióban lévő csapatok és az első felében lévők között nagy a különbség. Mindkét korosztályban szeretnénk a legjobbak lenni.

Gratulálunk az eddigi eredményekhez és további eredményes munkát kívánunk! 

Darányi Erika