Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2015 november 05 csütörtök - 10:42:58     Hivatali hírek      Hozzászólás0

2015. október 25-én az Abonyi Fúvószenekari Egyesület vendége volt a Nagyváradi Szimfonikus Fúvószenekar Orosz János karmester vezetésével, valamint a Nagyváradi Állami Zene Egyetem Opera tanszakának növendékei Dr. Carmen Vasile felkészítésével. A koncerten közreműködött az abonyi Gyulai Gaál Miklós Általános és Művészeti Iskola kórusa, és az abonyi Nosztalgiakórus Reich Anikó tanárnő vezetésével. A koncert előtt Dr. Csikota József ARTISJUS-díjas, Hidas Frigyes-díjas fúvóskarmester, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar egyetemi adjunktusa, a Fúvószenekarok és Együttesek Magyarországi és Közép-Kelet-Európai Szövetsége WASBE-Tagszervezet elnöke köszöntötte a közreműködőket és a közönséget. Az Abonyi Fúvószenekar zenei bevezetőjét hatalmas taps fogadta. Varga Gábor karmester és az Arany Diplomás zenekar ismét új repertoárral lepte meg a lelkes publikumot. A Nagyváradi Szimfonikus Fúvószenekart biztos kézzel irányító Orosz János karmester úr, az első akkordtól egészen a záró hangig izgalmas és remek hangulatot varázsolt az aulába. A színes és jól felépített programjukat vastapssal hálálta meg a hallgatóság. Az Őszi Fúvós Koncert záró száma, a két zenekar előadásában Id. Johann Strauss Radetzky indulója volt. Közreműködött az abonyi Mazsorett Csoport, Gulykáné Gál Erzsébet vezetésével. A hangverseny utáni közös vacsorán, már egy új, nagyszabású nyári program előkészítésében állapodtak meg a fellépő együttesek vezetői. Az Abonyi Fúvószenekari Egyesület köszönetét fejezi ki a Gyulai Gál Miklós Általános Iskola vezetőinek és a NKA-nak a támogatásért.

Székely István klarinét tanár így jellemezte a hangversenyt: - Valóban nagyon szép dolgok szólaltak meg, és a helyszín korlátait is figyelembe véve - pl. az alacsony színpadtér, a kórus, a karmester és a zenekar közötti távolság, a terem csengése – ezen az estén a maximumot nyújtotta az együttes. Külön gratulálok az énekeseknek, akik valóban mindent megtettek a sikerért. Jó volt hallgatni és elnézni a gyermekkórust. Elismerés a fegyelmezettségükért és tanárnőjüknek a pontos betanításért! És nem utolsó sorban nagy-nagy gratuláció Orosz János karmester úrnak, aki embert próbáló munkát végez az önképzés és az együttes minőségi megszólalása érdekében is! Jó volt hallgatni benneteket!   
 
Darányi Erika