Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2015 február 25 szerda - 11:23:19     Sporthírek     Hozzászólás 0

Február 14-én a tabella első helyén álló Gödi SE csapatát fogadtuk. Az 1. félidei támadó játékunkban sok technikai hibával játszottunk. Ennek úgy gondolom az lehetett az egyik oka, hogy az ellenfél 2-es védői többnyire 8-10 méteren védekeztek. Több esetben elhamarkodott és pontatlan kapura lövésekkel fejeztük be akcióinkat. Amikor viszont a figuráinkat türelmesen végig játszottuk nagyrészt gólt tudtunk szerezni. Védekezésben sokszor lemaradtunk lábbal, így egy egyszerű húzásból is eredményesek tudott lenni az ellenfél. A félidőben 11-16-ra vezetett a Gödi SE csapata. A 2. játékrészben jóval pörgősebb játékot láthattak a szurkolók. Többször tudtunk lerohanást végrehajtani, mint az első félidőben, és ezekből fontos gólok születtek. Védekezésünk felkeményedett, sok esetben tudtuk faultolni az ellenfél játékosait, kapus teljesítményünk is feljavult. A visszarendeződésünk nem volt megfelelő, így a gödiek számos alkalommal ziccerből lőhettek kapura. Rendszerint jobb szélről és beálló pozícióból érkeztek ezek a lövések. A végeredmény 26-31 lett a vendégek javára. Azt gondolom a küzdeni akarással nem volt gond, és ebből a játékból lehet tovább építkezni.
 
ABONETT KC
2015 február 24 kedd - 10:20:03     Sporthírek     Hozzászólás 0
Nem sikerült a pontszerzés a MAFC otthonában!

Megkezdődött az Abonyi Kézilabda Klub férfi csapatai számára is a bajnoki menetelés, a 2014/15-ös NB. II-es bajnokság tavaszi szezonjában. Az őszi fordulókat követően a bajnokság második felét mindkét csapatunkkal a 7. helyen vártuk. Vasárnapi játéknapon a budapesti MAFC-ASI otthonába utaztunk, akik junior csapata a bajnoki címért küzd, felnőtt csapatukkal pedig riválisunknak tekinthetők a bajnokság végkimenetelét nézve. Junior csapat a mérkőzés első félidejében még tudta tartani a lépést ellenfelével, de a második félidőben elfáradtak fiataljaink, illetve a hazai csapatnak több csere lehetősége volt. 19-14-es félidőt követően 37-23 lett a mérkőzés végeredménye. Felnőtt csapatunk ugyan nem teljes kerettel, de felkészülten utazott el a szezonnyitó mérkőzésre, hiszen 7 hetes, komoly erőnléti alapozás és több edzőmérkőzés szerepelt a felkészülési programban.


Olvasd tovább...
2015 február 24 kedd - 09:50:34     Sporthírek     Hozzászólás 0

Szombaton itthon játszunk!Február utolsó szombatján a hírös város NB.II-es, azaz a Kecskemtéti Főiskola csapatait (KEFO Handball) fogadjuk, akik jelenleg a 10. helyet foglalják el a tabellán. Ősszel, hazai pályán nem sikerült a torony döntés a KEFO-soknak. 

Tavaszra ugyan igazoltak játékosokat, de ez még kevés lesz, hogy az őszi jóslatuk beteljesüljön az abonyi katlanban. Juniorjaink 16 órától mérkőznek meg a sereghajtó csapattal, a Felnőtt mérkőzés pedig 18 órától kezdődik. 
 
A felnőtt mérkőzés szünetében a belépőt vásárlók között érdekes és értékes tárgynyereményeket sorsolunk ki! 
 
Várunk minden kézilabda szeretőt a Városi Sportcsaronkban!

Bíztassuk együtt csapatainkat! Hajrá Abony!!! 
2015 február 13 péntek - 09:37:45     Sporthírek     Hozzászólás 0

Nagy érdeklődés övezte az idei hagyományos „SZEGFŰ KUPA” elnevezésű kispályás teremlabdarúgó-tornát, melyet február 8-án rendezett meg a Magyar Szocialista Párt Abonyi Szervezete a Városi Sportcsarnokban. A tornára 12 csapat nevezett, 120 játékossal. Voltak összeszokott, rendszeresen együtt játszó együttesek, tapasztalt, idősebb játékosok alkotta csapatok is, de voltak egészen fiatal, erre az alkalomra összeállt baráti csoportok is. Akadt jó néhány olyan játékos is, aki valamennyi eddigi Szegfű Kupán részt vett. - Minden évben megrendezzük a Szegfű Kupát január vagy február hónapban. Idén ez az időpont február 8-a lett. Összesen 12 csapat mérte össze futball tudását a mai napon. A kezdetekben ez a szám kevesebb volt, de volt olyan év is, amikor 14 csapat indult a kupáért.


Olvasd tovább...
2015 február 10 kedd - 12:00:02     Sporthírek     Hozzászólás 0

Jókedvű társaságba csöppenek, amikor felsétálok a sportcsarnok emeletén lévő kondi terembe. Nem edzeni jövök, ez rögtön látszik rajtam. Harsány nevetések közepébe érkezem meg az erőemelő fiúkhoz. A csapattagok vidáman üdvözlik egymást, viccelődnek, majd arcuk komolyra fordul, amikor megkezdődik a kemény „munka”, az edzés, a számukra oly kedves sport gyakorlása, az erőemelés. Egyre másra végzik el a feladatokat, a guggolást, a fekvenyomást és a felhúzást. Új és újabb falakat döntenek le, új célokat tűznek ki maguk elé, kitartásuk példaértékű. Számomra még nézni is nehéz a több száz kilós súlyokat, a fiúk pedig nemzetközi és országos bajnokságokat nyernek (!). Elhivatottak, tehetségesek, szorgalmasak, és abonyiak (egy szolnoki is van a csapatban). Barátok, akik ösztönzik egymást a hétköznapokban, és ösztönzik egymást a versenyeken. Kevés szó esik róluk, pedig ők megérdemlik a nyilvánosságot.
 
A képen balról jobbra: Cimpean Hunor Attila, Orján Attila, Bordás Csaba, Dezső Martin, Kosaras József, Kovács Zoltán, Ungvári Richárd. Elöl: Kiss Gábor János, Dömők Ádám és Tóth Barbara.
 
A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre.


Olvasd tovább...
2015 február 03 kedd - 21:49:32     Sporthírek     Hozzászólás 0

Csomor Erika, a magyar triatlonsport nagyasszonya a tavalyi év után most már biztos, hogy idén is tiszteletét teszi a május végi Keszthely Triatlonon. Era életében és sportkarrierjében is történtek érdekes változások, ezekről, és még sok mindenről kérdeztük.
- Milyen érzéseid vannak a tavalyi szezonoddal kapcsolatban? Döcögve indult talán, de a végére belejöttél. Elégedett vagy vele, vagy sem?
Igen, a tavalyi év meglehetősen döcögősen indult, szinte minden versenyen voltak egészségügyi problémáim annak ellenére, hogy sem sérült, sem beteg nem voltam. A kb. 23 év élsport és az 50-nél több hosszútávú triatlon verseny (a féltávokat nem számolom be hosszútávnak J) megtette a hatását: rendkívül alacsony a nyugalmi és a maximális pulzusom, illetve a vérnyomásom is. Habár nem edzek többet, mint eddig, mégis a túledzettség jeleit mutattam. Sokat visszavettem az edzésadagokból és többet is pihentem az edzések között, így a szezon második felében már jól teljesítettem. Azért a szezon kiesett első fele nagyon hiányzott. 


Olvasd tovább...
2015 február 03 kedd - 17:51:14     Sporthírek     Hozzászólás 0

2015 január 30 péntek - 09:24:57     Sporthírek     Hozzászólás 0

2015 január 15 csütörtök - 21:08:04     Sporthírek     Hozzászólás 0

Labdapattogás, zsúfolt lelátók - ezekkel a szavakkal jellemezhetnénk a Városi Sportcsarnokot az elmúlt hétvégén.  20 csapat adta le nevezését, az abonyi Városi Sportcsarnokban (21 éves hagyományt követve) január 9-11 között megrendezett teremtornára. A 20 csapat 5 db négyes csoportba nyert besorolást. A csoportokban körmérkőzést követően az első két helyezett jutott tovább, majd egyenes kieséses rendszerben folytatódott a küzdelemsorozat. A torna kiegyensúlyozott, jó színvonalát jelzi, hogy mind a 3-4. helyért, mind az 1-2 helyért vívott mérkőzés döntetlennel zárult, s 7 méteres rúgásokkal kellett a helyezéseket eldönteni. Érdekességnek számít, hogy a kupagyőztes legjobb kiesőként jutott a középdöntőbe, ahol 2-2-es döntetlent ért el a Stabil FC ellen, az elődöntőbe szintén a legjobb kiesőként került, ahol a rendes játékidőben szintén 2-2-es végeredményt ért el a Totálsport csapata ellen.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 47 48 49
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények