Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2019 december 11 szerda - 13:43:02     Sporthírek      Hozzászólás0

78186449_3253487064790182_685515250463670272_o.jpgA Fergeteg Triatlon Sportegyesület idén is megrendezte a már hagyományos Mikulás Kupát a Városi Sportcsarnokban december 6-án. A program a Honvédelmi Sportszövetség, illetve a Kinizsi Pál Gimnázium és a Szolnoki Helikopter Bázis támogatásával valósult meg. A versenyen részt vett Mádi Lajos alezredes MH 86. Szolnoki Helikopter Bázisról, Pető Zsolt, Abony Város Polgármestere, Kavecsánszkiné Pál, Erika a Kinizsi Pál Gimnázium Igazgatója is.
Ezen a napon a mozgásé volt a főszerep. Laser Run váltófutáson és Katonai akadálypályán mérték össze tudásukat a 4 főből álló abonyi iskolai csapatok (Gyulai G. M. Á. I, Somogyi I Á. I., Montágh I. Á. I., Kinizsi Pál Gimnázium), valamint a helyi egyesületi csapatok (akrobatika, birkózó, foci, karate, kézilabda, triatlon).
A versenyek után Asztalos István zászlós (Szolnoki Honvéd Ejtőernyős SE) tartott előadást az ejtőernyős versenysportról, valamint Szendrei-Juhász Ágnes az iskolai kadét programról.
 
Eredmények:

5-6. osztály: Laser Run Lányok
I. Somogyi MT 5.
II. Somogyi MT 6.
III. Gyulai Sportkirályok
IV. Gyulai 1. csapat 
 
5-6. osztály: Laser Run Fiúk
I. Somogyi 6.
II. Somogyi 5.
III. Gyulai Nokedlik
IV. Gyulai 2.
 
7-8. osztály: Laser Run Lányok
I. Somogyi MT
II. Somogyi TT
III. Gyulai 8. z/b
IV. Gyulai Fitt lányok
V. Montágh Ált. Isk.
 
7-8. osztály: Laser Run Fiúk
I. Somogyi Fiú 1.
II. Somogyi Fiú 2.
III. Gyulai 8. z/b
IV. Gyulai 1. csapat
V. Montágh Ált. Isk.
 
Gimnázium Laser Run és Akadálypálya Lányok
I. Kinizsi Ifjú Amazonjai
II. Kinizsi Amazonok
 
Gimnázium Laser Run és Akadálypálya Fiúk
I. Kinizsi veteránok
II. Kinizsi harcos ifjak
 
Egyesületek Laser Run és Akadálypálya Lányok
I. Abonyi Birkózó Club
II. Fergeteg Triatlon SE
III. Abonyi TAK
 
Egyesületek Laser Run és Akadálypálya Fiúk
I. KID FC
II. Kézilabda
III. Abonyi BC
IV. Fergeteg Triatlon SE
V. Power Karata SE1
VI. Power Karate SE2
 
Jandácsik Pál
Beszámolt: Medveczky Edit, SE elnök
Fotók: Borsányi János
A facebook galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények