Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2019 december 12 csütörtök - 11:56:11     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

Mindannyian várjuk a karácsonyt, de vannak, akik ilyenkor valóban csak a karácsonyi csodában reménykedhetnek. 


Abonyban és környékén idén ez a csoda tényleg eljön, hiszen december 19. és 23. között az Abonett karácsonyi angyalai adománycsomaggal kopogtatnak be több mint harminc családhoz és helyi lakoshoz, akik rossz körülmények között élnek. 

Olyan családokat, egyedül élő embereket választottak ki a cég dolgozói, akiknek szükségük van a segítségre, az élelemre, a meleg ruhára. Összeállítottak számukra egy karácsonyi csomagot, amelybe az alapvető élelmiszerek (mint például liszt, cukor, gyümölcs) mellé egy kis édesség és karácsonyi finomság, valamint használt, de jó állapotú meleg ruhák is kerültek. 

A kiválasztott családokat személyesen is ismerik az Abonett munkatársai, éppen ezért tudják, mennyire nagy szükségük van az adományokra. A csomagokat a cég dolgozói viszik el a családokhoz, valamint azokhoz, akik teljesen egyedül vannak, és talán senki másra nem számíthatnak. Mindannyiukat előre értesítették, hogy érkeznek majd és meglepetéssel készülnek számukra. Minden abonettes kolléga maga keresi fel azt a családot vagy abonyi lakost, akit ő ajánlott az adományra. Fontos volt számunkra, hogy a meghittsége és családiassága megmaradjon a kezdeményezésnek. 


Amikor a testvéremmel Ákossal – aki a cégvezetésben is társam - közösen elhatároztuk, hogy kollégáinkat bevonva segítünk, a célunk az volt, hogy a közvetlen környezetünkben nehéz körülmények között élőknek tegyük boldogabbá az ünnepeket. Így, hogy ennek megvalósításán a teljes cég együtt dolgozott, az egész közösségi élménnyé vált. – mondta Szebeni Zoltán, a cég ügyvezető igazgatója. December 16-án tehát az Abonett angyalok útra kelnek és elviszik az adományt ehhez a harminc abonyi családhoz és lakoshoz.
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények